SMARTWATER/ MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Dizajn budućnosti

Luksuzna vanjska kupaonica Jennifer Aniston odiše japanskim minimalizmom i bit će glavni trend u 2025. godini

Ovaj inovativni dizajn već je sada popularan, a predviđa se da će sljedeće godine biti vodeći pri uređenju eksterijera, spoj je tradicionalnih japanskih elemenata i suvremenog dizajna, a tu je i posebnan detalj u vrtu koji služi za zalijevanje biljaka.

Ovaj inovativni dizajn već je sada popularan, a predviđa se da će sljedeće godine biti vodeći pri uređenju eksterijera, spoj je tradicionalnih japanskih elemenata i suvremenog dizajna, a tu je i posebnan detalj u vrtu koji služi za zalijevanje biljaka.

Američka glumica i zvijezda omiljene serije "Prijatelji" Jennifer Aniston svoj je osobni mir pronašla u Bel Airu, jednom od najprestižnijih naselja u Los Angelesu gdje živi u raskošnoj vili vrijednoj 15 milijuna dolara, koja ne prestaje intrigirati njezine obožavatelje i javnost. Mnogi joj se dive i u njoj pronalaze inspiraciju za uređenje domova, a čini se da ništa drugačije neće biti ni s njezinim najnovijim projektom. Naime, nedavno je predstavila svoju novu vanjsku kupaonicu inspiriranu dalekim Japanom, koja najavljuje nove trendove u uređenju interijera i eksterijera za nadolazeću godinu.

Japanski minimalizam, poznat po jednostavnosti, funkcionalnosti i harmoniji s prirodom, savršeno se uklapa u Jenniferinu viziju modernog, ali opuštajućeg životnog prostora jer je spoj tradicionalnih elemenata i suvremenog dizajna. Ključni elementi koji su korišteni pri izgradnji bili su prirodni materijali poput drveta, kamena i bambusa što je stvorilo osjećaj povezanosti s prirodom. Prevladavaju zemljani tonovi i neutralne boje i stapa se s okolnim vrtom, brišući granice između unutarnjeg i vanjskog prostora u kojem su pažljivo raspoređeni kamenje i pijesak. Posebnu pažnju privlači "rain chain" - tradicionalni japanski element, poznat kao "kusari-doi" iliti kišni lanac koji je alternativa odvodnoj cijevi. Vodi kišnicu od krova do tla, stvarajući pritom prekrasan vizualni i zvučni efekt koji upotpunjuje minimalističku estetiku.

Jennifer nije jedina kojoj se svidio japanski minimalizam jer stručnjaci predviđaju da će ovaj stil postati iznimno popularan u sljedećoj godini, posebno među onima koji traže mir i jednostavnost u životnim prostorima. Upotreba prirodnih materijala i integracija s okolišem podiže svijest o ekološkim pitanjima u svijetu luksuznog dizajna interijera, a uz to nije lišen modernih tehnologija. Pametna rasvjeta, sustavi za kontrolu temperature vode i ambijentalna glazba diskretno su integrirani u dizajn bez narušavanja estetike. Jedan od najvećih izazova pri izgradnji ovakve kupaonice bila je prilagodba različitim vremenskim uvjetima, ali dizajnerski tim je i to inovativnim rješenjima koja omogućuju korištenje kupaonice tijekom cijele godine, uključujući grijane podove i prilagodljive zaslone za zaštitu od vjetra i kiše.

Linker
09. rujan 2024 14:03