Dječja soba

 BONAMI
BACK TO SCHOOL

Polazak u školu: Kako urediti dječju sobu za što lagodnije i bolje učenje

Početak školske godine prilika je za uređenje dječje sobe. Prostrani ormar, udoban krevet, kvalitetan stol, stolica i dobra rasvjeta osnova su svake dječje sobe, a ukoliko sobu svog školarca želite uljepšati i učiniti funkcionalnom, pripremili smo vam vodič kako to učiniti na najjednostavniji i cjenovno prihvatljiv način.

Početak školske godine prilika je za uređenje dječje sobe. Prostrani ormar, udoban krevet, kvalitetan stol, stolica i dobra rasvjeta osnova su svake dječje sobe, a ukoliko sobu svog školarca želite uljepšati i učiniti funkcionalnom, pripremili smo vam vodič kako to učiniti na najjednostavniji i cjenovno prihvatljiv način.

Radni stol i stolac, pokoja dodatna polica ili spremišta za knjige i pribor... Dosta toga ćete trebati promijeniti u dječjoj sobi kada vaše zlato krene u školu. Dječja soba također bi trebala imati puno dnevnog svjetla za učenje i igru i strateški smještenu lampu, a tapete, naljepnice ili slike, sobu će učiniti zanimljivijom jer detalji čine razliku. Donosimo vam 10 prijedloga za stylish dječju sobu koji su nama zapeli za oko te nekoliko praktičnih ideja kako napraviti funkcionalnu promjenu u sobi novopečenog školarca. To se prije svega odnosi na zonu za učenje s radnim stolom i stolicom kao i policama za knjige i dobrim rasvjetnim tijelima.

RADNI STOL

Stabilan i dovoljno velik to su dvije karakteristike koje bi trebao imati svaki radni stol. Bitna je i pozicija radnog stola koji bi trebao biti dovoljno blizu danjeg svjetla odnosno dotoka prirodne svjetlosti. Površinu stola ne bi trebalo pretrpavati, a prednost možete dati onim stolovima koji već u sebi sadrže ladice u koje će dijete moći odlagati blježnice i školske knjige. Na stolu bi se svakako trebala nalaziti i stolna lampa kao i čaša s priborom za pisanje. Praktični radni stol s ladicama, za sve koji su u potrazi za dodatnim centimentrom prostora, a imaju puno školskih knjiga, bilježnica i opreme pronašli smo u furnituri.hr.

image

Radni stol Corner,
95,87 €

FURNITURA.HR

STOLICA

Da bi vaše dijete moglo "zagrijati stolicu" potrebno je odabrati radnu stolicu koja će biti udobna i kvalitetna te omogućiti pravilan položaj tijela. Birajte stolac s naslonom i kotačićima kako bi dijete moglo mijenjati položaje. Ispod stolice možete postaviti i tepih kako bi se spriječilo oštećenje poda. Dijete će vam biti zahvalno nakon što nekoliko sati dnevno provede u toj stolici.

image

Dječja stolica IBIS PARIS,
102,00 eura

LATISSA.HR

RASVJETA

Dobra rasvjeta za dječju sobu, pomaže da se djeca u sobi osjećaju sigurno, a uz to će biti i lijep ukras svakog sobi. Uz krevet će pomoći da se ne boje mraka, glavna rasvjeta u sobi omogućit će djetetu dovoljno svjetla, a lampa na radnom stolu pomoći će da dijete ne bi naprezalo oči prilikom čitanja i pisanja.

image

Ruffo stropna rasvjeta,
68,90 eura

EGLO.COM

LAMPA ZA STOL

Najpraktičnije svjetiljke su one koje se mogu pomicati u svim smjerovima, ili one koje se na stol pričvršćuju uz pomoć stezača tako da su stabilne, a opet ih brzo možete preseliti ukoliko je trebate postaviti na neku drugu poziciju.

image

Stolna lampa Funky Hobby,
57 eura

BONAMI.HR

LADICE

Dječja polica Brick u obliku lego kocke, razveselit će svakog mališana, a možete ju nabaviti u više boja.

image

Dječja polica Brick,
46,90 eura

BONAMI.HR

KUTIJE ZA ODLAGANJE

Škrinja za igračke s prekrasnim slikama životinja savršen je i praktičan dodatak svakoj dječjoj sobi. Škrinja se može koristiti kao prostor za odlaganje posteljine ili komoda za igračke, ili u slučaju školarca za knjige, društvene igre ili stvari za školu poput likovnog pribora, mapa.

image

Škrinja s igračkama Sweet Dreams,
52,30 €

BANABY.HR

POSTERI ZA ZID

Odlična stvar za upoznavanje vašeg mališana s onim što će učiti narednih godina je karta svijeta na zidu. Ovu smo pronašli online i možete ju nabaviti za svega pet eura.

image

Europosteri,
5, 59 eura

EUROPOSTERI.HR
Linker
05. rujan 2024 11:05