Mirisne svijeće u obliku bundeva

 ALOU HOME
ALOU HOME

Pumpkin spice: Pronašli smo ručno rađene svijeće u obliku bundeve, arome naranče, cimeta i karamele unijet će jesen u svaki dom

Lucia Čutura vlasnica je malog brenda "Alou home", sama izrađuje mirisne svijeće, a za jesen ima posebne svijeće u obliku bundeva, koje naravno imaju miris pumpkin spice.

Lucia Čutura vlasnica je malog brenda "Alou home", sama izrađuje mirisne svijeće, a za jesen ima posebne svijeće u obliku bundeva, koje naravno imaju miris pumpkin spice.

Jesen je ove godine došla na velika vrata, od raznih gastronomskih ponuda, modnih odabira pa sve do mirisa koji obilježavaju ovo godišnje doba. Mirisne svijeće ponekad vraćaju na određeno mjesto ili nas podsjete na neku situaciju, a kada kažemo miris jeseni, to većinom podrazumijeva miris cimeta, vanilije, šipka, čaja, ali prije svega miris bundeve. Sada možemo govoriti i o mirisu jeseni koji se može kupiti u "Alou home", malom brendu ručno rađenih mirisnih svijeća.

image

Mirisne jesenske svijeće u obliku bundeva, a s mirisom ‘pumpkin spice‘

ALOU HOME

Lucia Čutura vlasnica je svog malog brenda "Alou home" koji je još uvijek nov na tržištu. Označen je kao kućna radinost, a Lucia sama ručno izrađuje svijeće od soja voska. Inače je rođena u Kanadi, nakon pandemije se vratila u Hrvatsku, a u svemu joj pomažu članovi njezine obitelji zbog kojih je i zavoljela svijeće.

"Uvijek smo imali mirisne svijeće po kući, a onda sam čula da parafin, koji se inače stavlja u vosak, nije baš najzdraviji i tako sam odlučila sama napraviti svoje svijeće od soje", otkrila je Lucia dodajući da je ideju za svijeće od soja voska dobila u Londonu, jer tamo ima dosta malih proizvođača koji se time bave.

Mirisne svijeće dolaze u različitim oblicima - od medvjedića, ruža, limuna pa sve do bundeva koje su naš trenutni favorit, ali i prigodne za ovo doba godine. Bundeve, naravno, sadrže miris pumpkin spice, odnosno mirise naranče, cimeta i karamele, a 200 grama svijeće, koja je kombinirana od voska soje za kalupe i soje za čaše, sagorijeva oko 30 sati.

image

‘Pumpkin spice‘ mirisna svijeća idealna je za jesenske dane

ALOU HOME

Za jednu ovakvu svijeću u čaši izdvojit ćete 15 eura, a dolazi u kutiji s naljepnicom, tako da izgleda već kao poklon koji možete pokloniti i dragoj osobi.

Lucia inače kupi gotove mirise koje nabavlja od provjerenih proizvođača, najčešće od manjih domaćih proizvođača i iz drugih europskih zemalja. Većinom koristi mirise vanilije, jasmina i jagode, a zanimljive su i mirisne svijeće od kave.

image

Mirisne svijeće u obliku bundeva

ALOU HOME

Alou home će za Božić imati posebnu kolekciju svijeća koje će imati mirise medenjaka, sljezovih kolačića, cimeta i ostalih mirisa prigodnih za to doba godine.

Linker
18. listopad 2024 00:33