Sobna biljka

 UNSPLASH
Izgledaju prekrasno

Znate li koje su tri najpopularnije sobne biljke? Sada mogu biti vaše uz 40 posto popusta!

Monstera deliciosa, Ficus lyrata i rajska ptica Strelitzia nicolai neki su od najtraženijih ukrasa životnih prostora, a iza svakog od njih krije se posebna priča.

Monstera deliciosa, Ficus lyrata i rajska ptica Strelitzia nicolai neki su od najtraženijih ukrasa životnih prostora, a iza svakog od njih krije se posebna priča.

Svatko od nas voli obogatiti vlastiti životni prostor na svoj način i prema vlastitom ukusu, no ono što većina voli su biljke koje su pravo rješenje za to. Bile manje ili veće, različitih oblika, s cvjetovima ili bez, biljke svakoj prostoriji daju posebnu čar i u tren podižu njenu atmosferu. Među njima naravno postoje one najpopularnije i najomiljenije, a mi smo odlučili izdvojiti tri koje se ističu. Odlična vijest je i ta što ovaj vikend 7. i 8. lipnja 2024. povodom rođendana Vrtnog centra FLORA, koji se nalazi na adresi IV Resnik 30, sve sobne biljke nabaviti po 40% nižoj cijeni.

Monstera deliciosa, Ficus lyrata i rajska ptica Strelitzia nicolai slove kao tri najpopularnije sobne biljke koje obogaćuju i ispunjavaju svaki prostor u kojem se nalaze, a odlično je što ne zahtijevaju puno brige i njege.

image

Monstera deliciosa kao klasika sobnih biljaka

UNSPLASH

Monstera Deliciosa poznatija je pod nazivom filodendron, malo manje poznata kao švicarska biljka sira. Listovi su joj razdvojeni i upečatljivi, a potječe iz dalekog Meksika. Nije osjetljiva na osvjetljenje, dobro podnosi slabije kao i jače, na kojem će ipak malo brže rasti. Ako ste ju odlučili smjestiti pored južnog prozora u stanu ili kuće, zaštite ju prozirnom zavjesom kako joj listovi ne bi izgorjeli, od čega se ne mogu oporaviti.

Što se zalijevanja tiče, uvijek provjerite koliko je zemlja mokra, odnosno suha, a Monstera Deliciosa voli da se njezina zemlja osuši gotovo prije nego što će opet dobiti vodu. Nikako joj nemojte dati previše vode ili se pobrinite da njen višak ostane na dnu tegle ili njenog tanjura. Ako ste joj dali previše vode to ćete prepoznati po žutim listovima koji su posljedica truljenja korijenja.

Monstera Deliciosa iliti filodendron je otrovna biljka i zato je najbolje držati je izvan dohvata djece kao i kućnih ljubimaca.

image

Popularna Ficus lyrata

UNSPLASH
image

Ficus lyrata uklapa se u svaki dom

UNSPLASH

Ficus lyrata je poprilično zahtjevna biljka za održavanje, ali njezinom izgledu koji podsjeća na neku skulpturu stvarno je teško odoljeti. Riječ je o zimzelenom drvetu, iz čijih razgranatih stabljika rastu veliki, tamnozeleni listovi koji mogu doseći dužinu od 40 centimetara. Kako bi narasli potrebno ih je vlažiti, jer biljka ne voli suhi zrak, a dovoljno ju je jednom tjedno zaliti. Preporučuje se da se u periodu od proljeća do kasne jeseni dodatno tretira s tekućim gnojivom za lisne sobne biljke.

image

Strelitzia nicolai ispunjava svaki dom

UNSPLASH
image

Rajska ptica iliti Strelitzia nicolai

UNSPLASH

Rajska ptica iliti Strelitzia nicolai može narasti do čak 12 metara visine i 4 metra širine pa se treba dobro pripremiti i pronaći joj prikladno mjesto prostoru, prije nego ju možda premjestite na balkon ili u vrt. To je zapravo vrsta divlje banane iz Natala i jedna je od pet biljaka iz roda strelicija iz Južne Afrike. Voli vlažno tlo s dobrim odvodom vode, puno direktne svjetlosti ili pak blagu sjenu, a nije osjetljiva na niske temperature pa joj tako blagi mraz neće naštetiti.

O ljubavi prema biljkama i popularnosti zelenih cimera ne treba puno pisati jer svi znamo koliko je lijepo uživati u biljkama koje ispunjavaju naše domove. Uz sve popularne navedene klasike u ponudi Vrtnog centra Flora čekaju vas i mnoge druge rijetke i neobične vrste koje ćete jedva čekati dodati u vaše kolekcije. Nisu zaboravili niti na orhideje – neke mirisne, a neke samo prekrasne. Omiljenom Phalaenopsisu priključit će se druge vrste od kojih se lomi jezik, ali zato izgledaju prekrasno!

image
PROMO

Osim sobnih biljaka, u vrtnom centru očekuje vas velika ponuda ukrasnih tegla raznih dimenzija, dizajna i cjenovnih razreda te sve što jednom pravom biljkoljupcu treba: kvalitetan supstrat, odgovarajuća gnojiva i preparati protiv nametnika. Ukratko – sve što vašim biljkama treba da bi bile sretne, zadovoljne i prekrasne!

Ne zaboravite i na vanjski odjel, iako se vanjske biljke ne pridružuju rođendanskoj akciji, vrtni odjel prepun je prekrasnih biljaka koje jedva čekaju preseliti se na vaše terase, balkone i dvorišta.

Osim popusta na sobne biljke, uz Flora klub karticu možete ostvariti dodatnih 10% popusta na sve nesnižene proizvode. Upišite rođendan FLORE u kalendare, namjestite alarme i vidimo se od 08:00 do 20:00 na adresi IV Resnik 30 u Zagrebu.

Linker
01. kolovoz 2024 22:13