Divenire 

 KARLO JELIĆ
SPREMNI ZA SEZONU

Boogie Lab ima nove koktele zbog kojih se radujemo povratku u grad

Povratak u "stvarnost" nakon godišnjeg odmora bit će lakši uz novitete koji neodoljivo podsjećaju na ljeto.

Povratak u "stvarnost" nakon godišnjeg odmora bit će lakši uz novitete koji neodoljivo podsjećaju na ljeto.

Prelazak u novu radnu sezonu uz nove koktele i jela kojima nas dočekuje Boogie Lab bit će puno lakši. U Parku Kneževa tako će nas dočekati tri jela koja najavljuju jesen, ali još uvijek su prožeta ljetom. To je pašteta od morskog psa, koja podsjeća na ljetne dane - marinirani morski par, krema od cvjetače, ukiseljeni kumkvat i gel od naranče oduševit će sve ljubitelje morskih jela. Pravo osvježenje bit će i tartar biftek koji dolazi uz hrskavu kožu od patke, žumanjak u soli te maslac, a prava najava jeseni su njoki punjeni raguom od divljači koji dolaze u kombinaciji s hrskavim parmigiano Reggiano te umakom od poriluka.

image

Tartar biftek

KARLO JELIĆ
image

Njoki punjeni raguom od divljači

KARLO JELIĆ
image

Pašteta od morskog psa

KARLO JELIĆ

Uz ova tri jela, novitet je i veganski Boogie Dip - humus od bundeve, pistachio dip, cvjetača dip, fermentirani ljubičasti luk, kiseli krastavci, masline, domaći krekeri, grissini i kruh u ovoj su kombinaciji neodoljivi za dijeljenje s društvom, baš kao i burrata s cherry rajčicama, pestom od pistacija, jabukama i sezonskom salatom.

A osim odličnih zalogaja, Boogie Lab jesen dočekuje i s novim koktelima koje je kreirao bar manager Jere Bebić, a svaki od njih priča svoju priču.

image

Fine Line

KARLO JELIĆ

Fine Line je nastao potpuno spontano i to kod prijave na natjecanje u zadnji tren.

"Bio je to rad s onim što se nalazi u blizini i što je raspoloživo. Naziv Fine Line dolazi od toga da često imamo nekakav blic u glavi i on samo dođe. Ne iskoristimo ga, mislimo da nije dovoljno dobar, da nešto fali, a zapravo je točno to crta koja će se ispostaviti ključna, drugačija i ispravna", govori Jere Bebić koji je među novim koktelima predstavo i Divenire koji je također nastao slučajno.

image

Divenire

KARLO JELIĆ

"Malom greškom nastala je mješavina koja je i nas naposljetku iznenadila - infuzirali smo neke sastojke i dobili odličan koktel kojem smo dali ime po istoimenoj talijanskoj skladbi, a koja u prijevodu znači da iz grešaka trebamo učiti i rasti", objavnjava bar manager. Uz ova dva "sponatana" koktela tu je i koktel Drunken Cherries koji ga podsjeća na baku.

image

Drunken Cherries

KARLO JELIĆ

"Cherry mješavina je nastala zezancijom s enzimima, prvi put da radim nešto na tu shemu, zadani whisky je zamijenjen punijim, crumble od čokolade i petita je postao sirup, bitteri su zaokružili piće, a prosecco pridodao ljetnom, fizzy finishu. Ime dolazi iz djetinjstva kada je baka znala radit rakiju, voćke bi nakon infuzije sušila i služila kao snack uz kavu, prije ili poslije obiteljskog ručka nedjeljom, legendarne pijane trešnje!", otkriva Jere te za kraj čuva Last Call koktel, mješavinu koja je nastala iz znatiželje i kroz igru ostacima iz kuhinje.

image

Last Call

KARLO JELIĆ

"Tu moramo uzeti u obzir nekad popularni Appletini, moderni klasik nekih dalekih tržišta. Naravno, radi se o twistu na legendu s težnjom ka zero waste politici - infuzirana vodka, shrub jabuke i suhi vermut uz dodatak maslinova ulja s chillijem pruža idealnu teksturu i okuse koje želite probati nakon večere ako ne volite slatko, kao ja. Od tud dolazi i ime, još jedan i doma leći!”, zaključio je Jere Bebić listu novih koktela koji će oduševiti na prvu.

Linker
05. rujan 2024 11:06