Brzinska verzija starog klasika, radi se u jednoj zdjeli sa samo nekoliko sastojaka.
Ne želimo započinjati incidente na razini kakvo se punjenje može nazvati burekom, ovaj recept nije čak ni pita, jer za njega ne trebaju kore ni tijesto. Svojom jednostavnošću izrade osvojit će i one koji nemaju ni vremena ni prevelikog znanja iz kuhanja, a okusom podsjeća na tu tradicionalnu poslasticu.
Sir, vrhnje, jaja i cornflakes uz malo soli (ili šećera za slatku verziju) i imate svoj brzi burek.
Sastojci
- 300 g svježeg sira
- 1 čašica čvrstog jogurta ili kiselo vrhnje
- malo soli
- 2 jaja
- 100-150 g cornflakesa
- Za slatku verziju dodajte šećer umjesto soli, naribanu koricu limuna i malo šećera u prahu za posip
Priprema
Sir i jogurt (ili vrhnje) posoliti i pomiješati, zatim dodati jaja pa sve još jednom dobro povezati. Zatim umiješati cornflakes (cijeli, ne mljeveni), lagano miješajte dok se sve poveže. Smjesu izliti u nauljeni, okrugli pleh i peći u pećnici na 200 stupnjeva oko 30-40 minuta. Kada je gotovo izvaditi i narezati na željene komade. Za slatku verziju, znatno smanjiti količinu soli i staviti željenu količinu šećera s limunovom koricom. Na kraju pošećeriti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....