Kada je obitelj Bokavšek 2014. godine otvorila restoran Bokeria na frekventnoj lokaciji u Splitu mnogi su se pitali može li tako ambiciozan projekt opstati. Deset godina kasnije ovo je mjesto jedno od top gastro lokacija grada pod Marjanom.
Mnogi će se složiti s tvrdnjom da je obitelj Bokavšek promijenila gastro scenu Splita. Bokeria je za njih bila plod snova, ambicije, puta u nepoznato i rizika koji se isplatio. Već deset godina ovo mjesto je simbol Splita koji posjećuju gosti sa svih strana svijeta, a tih 10 uspješnih godina je zaokruženo velikom proslavom. Tristotinjak VIP uzvanika iz cijelog svijeta stigli su kako bi čestitali obitelji Bokavšek na velikoj godišnjici i poželjeli im sreću u daljnjem radu.
„Sve ima svoje prednosti i mane, ali s obzirom na to da me statičnost frustrira, zauvijek ću biti zahvalna na podršci i mindsetu koji mi je usađen od roditelja. Upravo zbog te lude vjere u sebe i nas i adrenalina koji dolazi sa svakim rizikom, nisam se niti obazirala na stotine komentara svakodnevno o tome kako nismo normalni u što se upuštamo i odakle uopće ideja tada u tom sivom, zatvorenom i zapuštenom prostoru otvoriti restoran“, rekla je Ela Bokavšek prisjećajući se samih početaka Bokerije. „Odgojeni smo da se borimo i riskiramo za svoje snove, a i sport me poprilično oblikovao da se lakše nosim s teškoćama. U meni su takvi komentari budili samo dišpet da budemo sve bolji, a onog trenutka kada smo otvorili više nije postojala trunka straha niti sumnje. Znao sam da nam je kvaliteta na prvom mjestu i da će ljudi to morati prepoznati. Naša vizija je zapravo bila veoma jasna. Onog trena kada smo otvorili sve snage smo usmjerili u kvalitetu“, nadovezao se Luka Bokavšek. Upravo je kvaliteta ono po čemu se Bokeria istaknula kao jedan od najpoznatijih hrvatskih restorana. Otvorenost ka svjetskim trendovima, ne-igranje na sigurno i ambicija da se u Splitu stvari promjene na bolje, učinila je ovo mjesto prepoznatljivim i obožavanim među gostima, ali i kolegama iz svijeta ugostiteljstva.
Povodom rođendana Bokeria je pretvorena u jedno posebno putovanje od Miamija do Kube, a domaćini su se potrudili da njihovi gosti doista imaju posebno iskustvo. Luka i Ela Bokavšek strastveni su putnici, a posebno vole istraživati gastronomiju i svjetsku barsku scenu. Upravo iz tog razloga su odlučili podijeliti vlastito iskustvo s uzvanicima i ovu proslavu uveličati s gostovanjem barmena iz poznatog kubanskog restorana i bara u Miamiju „La Trova“. Julio Cabrera i njegov tim uspjeli su se pozicionirati na 24. mjesto prestižne liste 50 najboljih barova na svijetu, a njihov signature "Daiquiri koktel" slovi za jednog od najboljih na svijetu. Upravo je Daiquiri bio zvijezda ove proslave na La Trova šanku, a show je popraćen maestralnim nastupom brenda Cubismo koji je publiku držao u plesnom ritmu puna dva i pol sata. Plesali su uzvanici, na ulici su plesali slučajni prolaznici, a svi su bili složni u jednom: Splitu je trebao ovakav event ispunjen pozitivnom energijom i dobrom atmosferom.
Uzvanici su uživali u bogatom meniju na kojem su se našla neki od najpoznatijih zalogaja s menija Bokerije, ali i posebna jela kreirana samo za ovu proslavu koja je pripremio cijenjeni chef Hrvoje Zirojević. Bokeria je poznata i po svojoj bogatoj vinskoj karti pa ova večer nije prošla bez biranih etiketa koje možete pronaći u restoranu. Rođendan su svojom pojavom uveličali brojni prijatelji obitelji Bokavšek, ali i poznata lica poput Sonje Dvornik, Anamarije Asanović i drugih. Posebnu pažnju u zanosnoj ružičastoj haljini plijenila je poznata hrvatska sportašica Sandra Perković.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....