U Engleskoj ga piju kada žele ublažiti grlobolju ili otpušiti začepljen nos, a vi ga možete tek tako, kako biste iznenadili svoje goste ili se ugrijali nakon šetnji po adventskim trgovima.
Topli, aromatičan koktel tu i tamo, bez pretjerivanja, zna biti dobra ideja tijekom zime, a pogotovo blagdana. Pomoći će vam ugrijati se na povratku s događanja na otvorenom, ugodan je nepcu pa je super s njim dočekati goste, a i zgodan je kad poželite nešto drugačije od tradicionalnog kuhanog vina. Hot Toddy je jedan od onih koktela koji su stvoreni za ove dane, a u Engleskoj znaju posegnuti za njim kad se treba ublažiti upala grla ili olakšati začepljen nos (a usput su i tako ukusni).
Zato imamo recept koji će vas voditi kroz pripremu pravog Hot Toddyja, no slobodno prilagodite količine burbona, meda i soka od limuna prema svom ukusu. Volite li slađe napitke? Dodajte više meda! Želite da bude jači? Udvostručite količinu burbona.
Sastojci:
- 1 limun
- 45 ml bourbona ili drugog tamnog alkoholnog pića, poput viskija ili tamnog ruma
- 1 žlica meda
- 180 ml vode
Priprema:
U šalicu ulijte toplu vodu i ostavite je da odstoji oko pet minuta, a zatim vodu izlijte. Zatim u istu, ugrijanu šalicu dodajte sastojke: sok od limuna, bourbon, med i 180 ml tople vode pa miješajte dok se med potpuno ne otopi.
I na kraju, nemojte štedjeti na ukrasima - ipak su blagdani. Kriška limuna, štapić cimeta i zvjezdasti anis podignut će vaš napitak na višu razinu, a uvijek ga poslužite toplog. A ako vam se ne da miješati ga kod kuće, znamo gdje rade stvarno dobar - u zagrebačkom Pablo‘s Baru.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....