U novootvorenom restoranu Al Papone u Varšavskoj ulici, u samom centru Zagreba, nude se doručci i lagana jela od svježih, domaćih namirnica, idealna za brunch ili rani obrok, poput lungića s pljukancima, koja je u suradnji s vlasnikom i njegovom unukom kreirala maštovita mlada chefica Petra Sokač.
Zagrebački doručak
U restoranu se nude razne varijante jela za doručak, s jajima ili bez njih, a među njima je i onaj tipični zagrebački, s parom telećih hrenovki, domaćim sirom i vrhnjem, prepečenom slaninom i dvije kriške tosta, svježim krastavcima i cherry rajčicama za dekoraciju.
Tjestenina Legenda: pljukanci od špinata s lungićem omotanim slaninom i punjenim brusnicama
SASTOJCI: 130 g pljukanci od špinata, 180 g lungića, 25 g slanine, 0,05 l bijelog vina, 8 g pekmeza, senf, maslac, sušene brusnice, worcester umak, koncentrat rajčice
PRIPREMA: Lungić narezati na medaljone, omotati kriškama slanine i špikati maslacem i brusnicama te ga peći na zagrijanom maslacu. Kada porumeni, flambirati ga crnim vinom, dodati sušene brusnice te nastaviti peći dok vino ne ispari. Dodati malo vode u kojoj su se prethodno kuhali pljukanci, malo senfa, koncentrata rajčice, umaka worcester, pekmeza od brusnice i jagode te začiniti solju i paprom po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....