YEZI ponuda

 @YEZI
Gastro preporuka

Kamo u nedjelju? Što kažete na kušanje novog bruncha u duhu panazijske kuhinje - evo gdje ga isprobati

Restoran i bar Yezi svaku će nedjelju posluživati brunch od 12 do 15 h u stilu švedskog stola na kojem će se naći egzotični specijaliteti svojstveni ovom restoranu,

Restoran i bar Yezi svaku će nedjelju posluživati brunch od 12 do 15 h u stilu švedskog stola na kojem će se naći egzotični specijaliteti svojstveni ovom restoranu,

Godinama je već brunch omiljeni obrok u danu diljem svijeta, pa tako i u Zagrebu. Kulturu odlaska na kavu na špicu vikendom zamijenili su posjeti mjestima na kojima se uz dobru kavu može i nešto dobro pojesti. Vidjeli smo tako val otvaranja lokala koji poslužuju hranu poput slatkih i slanih kroasana i raznih verzija jela s jajima, a u zagrebačkoj ponudi sada se napokon nalazi i nešto novo, drugačije.

Restoran i bar Yezi nalazi se u samom centru grada u sklopu art‘otela Zagreb na adresi Amruševa 4, a u njihovoj svakodnevnoj ponudi nalaze se sve klasične poslastice panazijske kuhinje - čileanski brancin, wagyu govedina i jela iz woka. Ono što je novost jest da će od 16. ožujka, svaku nedjelju od 12 do 15 sati posluživati i brunch. Opisuju ga kao gozbu u stilu švedskog stola na kojem će se pronaći prepoznatljivi okusi, a naplaćivat će se 48 eura po osobi.

Glavni chef ove kulinarske priče je Riječanin Dino Knežević koji je u svojih 30 godina života sakupio nevjerojatno kulinarsko iskustvo. Za štednjakom je od šesnaeste godine, pohađao je Ugostiteljsku školu u Opatiji i još je kao srednjoškolac iskoristio mogućnost razmjene učenika i otišao kuhati u Mađarsku, otkrio nam je u velikom razgovoru u siječnju 2024. godine.

image

Glavni chef ove kulinarske priče je Riječanin Dino Knežević

VEDRAN PETEH CROPIX

"Koncept sam osmislio zajedno s londonskim chefom Wernerom Seebachom, inače velikim poznavateljem azijske kuhinje i konzultantom za Park Plaza hotele. Kušali smo i isprobavali i došli do ovoga što sada nudimo. Mislim da smo uspjeli napraviti jedinstvenu ponudu kakve nema u Zagrebu u segmentu azijske kuhinje i za sada su naši gosti prezadovoljni", otkrio nam je tada Dino.

15. ožujak 2025 14:02