Ljubitelji ribe i morskih plodova imaju novo omiljeno mjesto u Zagrebu - Tunaholic Fish Bar koji nudi ponešto za svakog, od ribica s prženim krupirićima do burgera s mesom morskog psa.
Obožavate burgere, ali vam je klasična ponuda već pomalo dosadila? Zašto ne biste isprobali njegovu morsku varijantu - burger s mesom morskog psa, sabljarke ili srdele iz zagrebačkog Tunaholic Fish Bara, koji je krajem prošle godine donio dašak Mediterana u centar grada. Riječ je o franšizi street fish lokala koji su prije dvije godine u Poreču osmislili Patrik Finderle i njegova supruga Vesna (par s više od trideset godina iskustva u ribolovu, poznavanju ribljih namirnica i uživanju u ribljim delicijama), vlasnici Tunaholic brenda, a danas Tunaholic lokali posluju i u Rovinju, Trogiru, Ljubljani, Beogradu te Zagrebu.
Iz lijepo uređenog lokala u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici uvijek dopiru zamamni mirisi, a osim hamburgera nude i tradicionalna "fish and chips" jela - pržene krumpiriće s giricama ili srdelama, razne vrste salata od lososa, hobotnice, tune i kozica te tzv. rice bowlove - zdjele s rižom i tuna steakom, grilanim lososom i grilanim repovima kozica.
Vlasnik zagrebačkog restorana je Sandi Bibulić, koji je Tunaholic specijalitete prvi put probao prije dvije godine tijekom odmora u Poreču, oduševivši se konceptom svježih namirnica iz mora uklopljenih u jednostavan i zdrav meni. Uz bavljenje grafičkim dizajnom i marketingom te poslovima vezanim uz ugostiteljstvo uvijek je, kaže, u njemu tinjala ideja o otvaranju vlastitog restorana, a kad je zagrizao u slasne Tunaholic delicije, odlučio je kako upravo njih želi dovesti u Zagreb. Svako je jelo, konstatira, praznik za nepce.
"Naš najbolji predstavnik Tunaholic kuhinje je Tunistra burger koji svojim sastojcima dočarava okuse istarskog podneblja, stoga se u njemu nalazi i neizostavan tartuf. Hot tuna hedonist burger naš je najtraženiji burger s odreskom tune, malo je pikantniji i okom primamljiv jer se poslužuje u pecivu od prirodnog bojila sipe koje je crne boje. Volimo se pohvaliti da su namirnice većinom iz Jadrana, osim, naravno, lososa koji ne pliva u našem moru", kaže Sandi.
Street food sve je popularniji format, pogotovo u turističkim zemljama poput Hrvatske, sve je više onih koji (i) od takvog koncepta prehrane očekuju da nudi zdrave obroke pa je Tunaholic brzo stekao svoj kruh obožavatelja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....