Tko kaže da su kokteli ljetno piće?

 UNSPLASH
Gorko osvježenje

Koktel koji miriši na cimet i anis: Aperol Spritz dobio je svoju jesensku varijantu, imamo recept

Ljeti mnogi posežu za osvježavajućim pićima poput Aperol Spritza koji se nešto izmjenjenim sastavom uklapa i u jesensko doba, a možete ga pripremiti sami kod kuće.

Ljeti mnogi posežu za osvježavajućim pićima poput Aperol Spritza koji se nešto izmjenjenim sastavom uklapa i u jesensko doba, a možete ga pripremiti sami kod kuće.

Aperol Spritz, koktel živopisne narančaste boje u posljednje vrijeme doživljava svoj veliki comeback i ponovno postaje jedno od najpopularnijih pića u barovima, restoranima, pa čak i na društvenim mrežama. Njegova privlačnost ne leži samo u osvježavajućem okusu, već i u estetici i statusu, a možemo ga nazvati jednim od najpopularnijih ljetnih pića. Kombinacija gorkog aperitiva, prosecca i gazirane vode stvara lagano, pjenušavo piće s blagom gorčinom koja savršeno uravnotežuje slatkoću. Ovaj koktel je idealan za uživanje na terasi, uz obalu mora ili na društvenim okupljanjima, gdje je osvježenje uvijek dobrodošlo, a sada je dobio i svoju jesensku varijantu.

Društvene mreže, osobito Instagram i Pinterest, temelje se na vizualnom sadržaju, a hrana i piće su izuzetno fotogenična tema. Prezentacija jela ili pića na atraktivan način često je jednako važna kao i sam recept i zbog toga su recepti na društvenim mrežama obično popraćeni zapanjujućim fotografijama i videozapisima koji potiču korisnike da isprobaju nešto novo. Nama se to dogodilo s receptom za jesenski Aperol Spritz koji jedva čekamo isprobati.

  • Narežite jabuke na male komadiće i zajedno sa štapićima cimeta i zvjezdanim anisom stavite ih u kalup za led.
  • Polijte ih vodom i staviti u freezer preko noći.
  • Na tanjurić stavite šećer, cimet i šljokice, pomiješajte smjesu i umočite rub čaše prvo u neki sirup (najbolje od naranče), a zatim u smjesu.
  • U čašu stavite smrznutu kocku i preko nje prelijte gorki apweritiv, voća, kore agruma i kinina (60ml), jabučni cider (75ml), prosecco i po želji mineralnu vodu za kraj i uživajte u ovom jesenskom osvježenju.
Linker
04. listopad 2024 07:48