BOJAN ZIBAR
ZANIMLJIVA JELA

Ljubitelji ste azijske kuhinje? Imamo dva odlična recepta koje je s nama podijelio popularni zagrebački restoran

Zagrebački restoran EverGreen Sushi Experience skoro deset godina mazi nepca ljubitelja sushija, a s nama su podijelili dva nova recepta sa svog menija.

Zagrebački restoran EverGreen Sushi Experience skoro deset godina mazi nepca ljubitelja sushija, a s nama su podijelili dva nova recepta sa svog menija.

Donosimo vam dva recepta koje su s nama podijelili iz popularnog restorana poznatog po odličnoj ponudi sushija.

JAKOBOVE KAPICE U KADAIF TIJESTU

image
BOJAN ZIBAR

SASTOJCI: 10 jakobovih kapica,100 g kadaif tijesta,1 jaje, Aioli umak, ulje za prženje

PRIPREMA Jakobove kapice zamotati u kadaif tijesto te rubove premazati jajetom kako bi se sve spojilo. Pržiti ih dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Poslužiti toplo s malo aioli umaka na svakoj jakobovoj kapici.

SASHIMI

image
BOJAN ZIBAR

SASTOJCI 50g svježe jadranske tune, 50g svježeg lososa, 50g svježeg jadraskog brancina, đumbir i wasabi

PRIPREMA Ribu narezati na tanke ploške te ih posložiti po želji. Uz sashimi poslužiti đumbir koji se jede između zalogaja razne ribe te wasabi. Po želji uz sashimi se može jesti i sushi riža.

18. prosinac 2024 09:12