Pistacija-malina, Ferrero-borovnica, samo Ferrero, mango-karamela, kikiriki i limun tart-bijela Linolada - punjenja kockastih kroasana u francuskoj pekarnici Zrno ljubavi zadovoljit će baš svako nepce.
Nakon što su pince ili sirnice prevladavale za našim stolovima, došlo je vrijeme kada i druge slastice mogu zablistati. Jedan od noviteta u svijetu pekarskih proizvoda u Hrvatskoj svakako je i kroasan u kocki, a jedina francuska pekarnica u Splitu, Zrno ljubavi, sada proizvodi i vlastite. Sve o novom proizvodu koji dolazi u čak šest različitih okusa, pistacije-malina, Ferrero-borovnica, samo Ferrero, mango-karamela, kikiriki i limun tart-bijela Linolada, otkrila nam je vlasnica, Vanja Bezjak.
"Izvana hrskavi, a unutra mekani, imaju isti okus kao i obični kroasani, jedino je samo tijesto nabijenije, a punjeni su s dvije vrste kreme zbog čega su puniji. Odabrali smo te drugačije okuse jer želimo i volimo biti različiti, a i naša slastičarka radi sjajne kreme. Išli smo miješati okuse kako ne bi bilo preslatko, a i da bi se okusni pupoljci mogli razviti. Mogu se tako i dijeliti", govori Vanja kojoj je omiljeni okus limun-bijela Linolada jer obožava tart od limuna.
Ovi ukusni kroasani predivno i izgledaju zbog čega su idealan poklon i način za iskazati ljubav, pogotovo pred predstojeće vruće dane - dolaze u lijepoj kutiji zbog čega mogu poslužiti i kao mini-torta, dodaje Vanja i objašnjava da sama priprema počinje već dan ranije kad se oblikuje tijesto koje se diže više od tri sata u komori u specijalnom kalupu.
Samo najbolji sastojci
"Sve radimo ručno i sve je napravljeno vrhunski, a koristimo i samo najbolje proizvode - najbolji šlag i najbolji maslac, to je zlatno pravilo. Pazimo da ljudi dobiju dobar proizvod za ono što kupe - čak nam znaju reći da stavimo manje kreme u kroasane, a mi uvijek punimo do kraja jer sam i sama ranije znala poludjeti kad bih nešto kupila i dobila tek grašak kreme", kaže Vanja.
Prije kocka kroasana oduševili su Splićane sa "Split rolls", kroasanima u roli napravljenima po uzoru na "New York rolls". Njihovi proizvodi usmjereni su na domaće ljude pa se i sama pekarnica nalazi nešto dalje od centra, u kvartu Split 3. Upravo tamo možete isprobati ove slastice po cijeni od pet eura, i to radnim danom od sedam do 14 sati, odnosno, subotom od osam do 13. Ako ste pak u centru, možete uživati u njima i u kafiću Stow Coffee Roasters.
Ljubavna priča
Prvu i jedinu francusku pekaru u Splitu otvorili su životni partneri Dalmatinka Vanja Bezjak i Francuz Bruno Alloro, četvrta generacija pekara u njegovoj obitelji. Upravo je njihova ljubavna priča inspirirala i samo ime pekare, Zrno ljubavi. Naime, rođenu Splićanku zagorskih korijena, Vanju, koja je tada radila u jednom trgovačkom centru kao voditeljica, Bruno je upoznao nakon nekoliko mjeseci provedenih u Zagrebu i to preko aplikacije za upoznavanje.
Pekarnicu nisu odmah mogli otvoriti te su jedno vrijeme morali raditi za različite kompanije, ali ih to, kažu, nije usrećivalo. "Jednog dana imali smo priliku preuzeti staru zatvorenu pekarnicu u Splitu 3 te smo ponovno krenuli s našom firmom i s našom vizijom. Obnovili smo prostor po svom ukusu, ponudili smo lijepu ponudu kruha, peciva i kolača. Svako malo izbacimo nove proizvode, a zadržali smo naš tradicionalni duh i klasiku. Inspiraciju crpimo iz tradicionalnih francuskih specijaliteta - kruha, peciva i kolača", govori Bruno, pa tako i kroasane u kocki koji su dostupni od osmog ožujka, dana žena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....