Siječanj i veljača nisu potpuni bez uživanja u omiljenim okruglim pecivima koji su mnogima ultimativni comfort food u hladnim danima, a zagrebačka slastičarnica nudi ih u raznim slatkim varijantama.
Krajem siječnja u slastičarnice se, već po običaju, vraćaju omiljene nam - krafne. Ova ukusna slastica od dizanog tijesta, najčešće punjena pekmezom, čija povijest seže u sredinu osamnaestog stoljeća, k nama je stigla kao nasljeđe Austro-Ugarske Monarhije. Legenda kaže kako je krafne zapravo izmislio jedan berlinski slastičar koji im je nadjenuo ime "berlinske kugle" jer su ga svojim izgledom podsjećale na topovske kugle.
Od jednostavne slastice koja je nerijetko bila i bez punjenja, posuta tek šećerom u prahu, današnja gastronomija od krafne je uistinu napravila pravo remek djelo. Premda je njezin oblik sve do danas ostao isti, slastičarnice u svojoj ponudi u posljednje vrijeme nude raznolika punjenja i preljeve. U svojoj ih dnevnoj ponudi tako ponovno ima N‘oublie Patisserie, a tom su se viješću iz mnogima omiljene zagrebačke slastičarnice pohvalili na društvenim mrežama.
Kako su nam i sami potvrdili, osim klasičnih okusa, njihove krafne sada dolaze i u novim varijantama - krafna s vanilijom i malinom, s čokoladom i narančom, krafna s pistacijom, s jabukom i cimentom, bueno krafna, s kikirikijem i karamelom te ona s marmeladom od šipka.
Cijene pojedinačne krafne kreće se od 2,20 do 2,70 eura, a svi krafnoljupci od danas u ovim ukusnim krafnama mogu uživati u N‘oublie Patisserie slastičarnici, a vrlo uskoro iste će u pakiranju od šest ili 12 komada biti moguće naručiti na njihovom webshopu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....