INES STIPETIĆ
DVIJE LJUBAVI

Naša pjevačica otkriva nam kojim "slatkim grijesima" ne može odoljeti, a za jedan od njih dala nam je i recept

Pjevačica Stefany Žužić priprema se za promociju svog prvog albuma, a za Gloriju govori o odrastanju u ugostiteljskoj obitelji i otkriva da je kuhati naučila sama - s ribom i škampima koje joj mama šalje s rodnog Krka u Zagreb

Pjevačica Stefany Žužić priprema se za promociju svog prvog albuma, a za Gloriju govori o odrastanju u ugostiteljskoj obitelji i otkriva da je kuhati naučila sama - s ribom i škampima koje joj mama šalje s rodnog Krka u Zagreb

S osamnaest godina osvojila je publiku nastupom u talent showu "The Voi­ce Hrvatska", ovogodišnjim nastupom na Dori oduševila je pjesmom "Sretnih dana dat‘ će Bog", a sada je pred 27-godišnjom Stefany Žužić prvi album.

"Album ‘Sretnih dana dat‘ će Bog‘ izašao je u petak 30. kolovoza, promocija će biti sredinom rujna i kao prvijenac će mi zauvijek ostati u pri srcu. Dugo smo na njemu radili, to je bio proces glazbenog traženja, stvaranja, osobnog rasta i razvoja. Jako sam sretna i ponosna", kaže pjevačica kristalnog glasa rodom iz grada Krka gdje provodi ljeta i pomaže svojoj obitelji u vođenju poznatog restorana Galija. Odrasla u ugostiteljskoj obitelji, cijeli život balansira između gastronomije i pjevanja, no pjevanje i glazba do daljnjega su joj na prvome mjestu.

image

Stefany Žužić

INES STIPETIĆ

"Željela bih još puno toga postići, ali život ne mogu odvojiti od restoranskog posla uz koji sam odrasla. Ovo ljeto otvorili smo novi restoran na krčkoj rivi, sudjelovala sam u njegovom opremanju, vodim društvene mreže i pomažem gdje i kada treba. Sve to radim kada ne nastupam, a ljeto je bilo prilično radno, pjevam na nekoliko ljetnih terasa na Krku, uglavnom stranim gostima i svaki put se dogodi neka nova energija, neki novi ljudi i meni dragocjeno iskustvo. Ali ono na što sam posebno ponosna i zahvalna je moj solo koncert na krčkom trgu Kamplin. Bilo je stvarno čarobno. Okupilo se mnoštvo ljudi, a mi smo im pjevali i svirali puna dva sata. Najteže je, ali i najljepše pjevati doma gdje te svi znaju od malih nogu", govori mlada pjevačica koja otkriva kako se kuhati naučila - sama.

Naime, njezina mama Vesna Žužić, inače vrsna profesionalna kuharica, svoju kćer držala je daleko od štednjaka znajući o kako se teškom poslu radi pa je nikada nije ni pokušavala učiti kuhati. No, potreba se stvorila kada je Stefany otišla na studij ekonomije i menadžmenta u Rijeku.

"Studentska menza mi je bila predaleko pa sam polako počela kuhati. Malo je pomagala mama, malo internet i evo me. Izrasla sam, slobodno mogu reći, u vrlo dobru kuharicu, kako mi govore moji prijatelji iz Zagreba, gdje živim posljednjih pet godina. Uvijek kažu kako uživaju u svemu što im pripremim. Najviše volim pašte i rižota, kada je toplo, onda su na meniju neke ljetne salate, u koje obavezno dodajem neko voće. Osim smokava, obožavam dodati i grilane breskve ili nektarine. Volim, naravno, i ribu, najviše škampe, a sve te morske delicije u Zagreb mi s Krka šalje mama. Tako znam da je sve uvijek svježe, ravno iz mora", govori Stefany, koja tvrdi da je za kuhanje najbitniji osjećaj.

Najviše volim pašte i rižota, kada je toplo, onda su na meniju neke ljetne salate, u koje obavezno dodajem neko voće. Osim smokava, obožavam dodati i grilane breskve ili nektarine

Sve kuha od oka, teško bi, kaže, mogla napisati recept nekog svog jela jer i začine dodaje po vlastitom ukusu. Posljednjih mjeseci malo više pazi što jede pa je skinula i zavidan broj kilograma, a za to je po njoj potrebna disciplina. Treba redovito jesti, zna se što se treba izbaciti iz prehrane, ali si, ako joj dođe volja, s guštom pojede nešto sa zabranjene liste. U posljednje vrijeme oduševljena je pistacijom, pa ga stavlja u sva jela i jede ga na sve načine, a slatki grijeh joj je kroasan s pistacijama. Obožava i tjesteninu, pogotovo krčke šurlice, domaći specijalitet zbog kojeg se dobivaju i žuljevi.

"Šurlice su slična tjestenina istarskim fužima samo su izdašniji i imaju rupu u sredini. Komadići tijesta se motaju na žicu ili pletaću iglu, mi kažemo - takaljat šurlice. Kod nas ih uglavnom rade starije žene koje imaju iskustva, brze su i spretne, a nakon dvije, tri kile, često se dobiju žuljevi na dlanovima od motanja na žicu. Ja sam probala raditi, ali sam brzo odustala", smije se Stefany, koja je jedna od rijetkih domaćih pjevačica sa završenom osnovnom i srednjom muzičkom školom u kojoj je uz klavir učila operno pjevanje. No, karijera joj je otišla u pop glazbene vode, a svatko tko svrati ljeti u Krk može je sresti u njihovom novom restoranu Galija al mare gdje dočekuje goste i uvijek je spremna porazgovarati o hrani, ali i svojoj glazbi. Jer nisu rijetki domaći gosti koji u crvenokosoj mladoj ženi prepoznaju onu djevojku čija je karijera krenula na "The Voice Hrvatska".

Salata od smokava i pršuta

image
INES STIPETIĆ

SASTOJCI ZA 4 OSOBE

8 - 10 svježih smokava, 100 g pršuta (preporuka drniški pršut), mozzarella di bufala, malo rikule, svježeg bosiljka, cherry rajčica, drobljenih pistacija, aceto krema, maslinovo ulje, cvijet soli, papar

PRIPREMA

Oprati rikulu, rajčicu i listiće bosiljka. Dobro posušiti, smokve narezati, a mozzarelu usitniti prstima. Sve posložiti na tanjur te preliti aceto kremom, maslinovim uljem i na kraju po želji posoliti i popapriti.

Krčke šurlice sa škampima

image
INES STIPETIĆ

SASTOJCI ZA 4 OSOBE

250 g repa škampa, 4 žlice maslinovog ulja, 2 režnja češnjaka, 0,7 l ribljeg temeljca, 2 jušne žlice pasirane rajčice, 500 g šurlica, peršin, 2 žlice maslaca, sol, papar

PRIPREMA

Na maslinovom ulju na laganoj vatri ispeći repove škampa, zatim dodati sitno isjeckani češnjak i još kratko pirjati. Dodati papar i sol. Uliti riblji temeljac i pasiranu rajčicu te kad zavrije, ubaciti domaće šurlice i kuhati sve zajedno. Pred kraj kuhanja ubaciti malo sjeckanog peršina i maslac da se sve lijepo poveže.

Linker
16. rujan 2024 10:34