Iz njih stoji talentirana ekipa gastro entuzijasta iz zagrebačkog restorana Dante tapas & more.
Danilo Grozdić i Ante Mrvičić, koji su se javnosti predstavili kao finalisti popularnog kulinarskog showa, na zagrebačkoj su Trešnjevci otvorili restoran Dante tapas & more u kojem su čitatelji(ca)ma Glorije IN predstavili svoje posebne recepte, a mi vam ih donosimo u nastavku.
1. RAŽNJIĆI OD POTRBUŠINE
Sastojci:
- 150 g svinjske potrbušine po osobi
- mladi luk
- marinada od ulja, zgnječenog češnjaka, žličice soja umaka, mješavine začina Five spices, malo meda, rižinog octa te ulja od sezama
Priprema:
Meso marinirati dan ranije (još bolje da se marinira dva dana), nabosti na štapiće te ispeći na roštilju. Poslužiti uz grilani mladi luk koji se servira sa žlicom chilli crispa i mrvljenim kikirikijem.
2. BAO PECIVA S PAŠTICADOM (KINESKA PECIVA NA PARI)
Sastojci:
- 480 g glatkog brašna
- 300 g mlijeka
- 7 gr suhog kvasca
- 35 g šećera
- 15 g soli
- 15 g svinjske masti
Priprema:
U mlako mlijeko dodati kvasac i šećer te pustiti da se diže. U zdjelu staviti brašno, dodati mlijeko s kvascem te miješati, potom dodati sol i mast te ponovno miješati dok ne bude glatko (maksimalno 8 min.). Tijesto staviti u nauljenu zdjelu, pokriti krpom te pustiti da se ponovno diže. Razvaljati na krugove debljine 1 cm koji se preklope, staviti na pleh za pečenje, pokriti vlažnom krpom te pustiti da se diže 45 minuta do sat vremena. Potom ih kuhati na pari 9 minuta. Napuniti ranije pripremljenom pašticadom te ukrasiti ukiseljenom mrkvom i tostiranim lješnjacima.
3. ARANCINI (za 4 osobe)
Sastojci:
- 160 g arborio riže
- 400 g povrtnog temeljca
- 10 g bijelog vina
- 1 ljutika
- 60 g pirea od graška
- 20 g maslaca
- 15 g ribanog parmezana
- malo maslinovog ulja
- korica i sok 1 limuna
Priprema:
Na ulju pirjati ljutiku dok ne omekša, dodati rižu i tostirati dok zrno nije toplo. Zaliti vinom, a kad ispari, podlijevati temeljcem i konstantno miješati. Kuhati oko 13 minuta, odnosno dulje volite li mekanu rižu. Maknuti s vatre te mantekirati (umiješati dok se ne rastopi) s limunom i maslacem. Rižu presipati u posudu te pustiti da se hladi i stisne. Potom oblikovati kuglice koje se uvaljaju u brašno, jaja i mrvice, pa ispržiti u ulju. Servirati na posteljici od graška i medvjeđeg luka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....