Hrvatski majstori kulinarstva pripremili su ukusna jela u kojima su uživali njihovi gosti, čime su poručili da se nadaju kako je vrijeme praznih restorana napokon iza nas.
Tek što su se hrvatski restorani probili iz obruča drakonskih epidemioloških mjera, stiglo je i četvrto hrvatsko izdanje gastronomskog vodiča Gault&Millau, svečano predstavljeno 1. lipnja na Oleander terasi zagrebačkog hotela Esplanade.
Ta je svečanost prvi put nakon dugo vremena na istom mjestu okupila proslavljene domaće chefove poput Hrvoja Zirojevića, Rudija Štefana, Marija Curića, Danijela Đekića i ostalih perjanica hrvatske gastronomije, koji nisu skrivali koliko su im nedostajala takvi domjenci i druženja.
Razdragano su se pozdravljali i razgovarali tko je kad otvorio svoj restoran, kakva je popunjenost i što očekuju od sezone, a iz njihove razmjene informacija moglo se zaključiti da već sada imaju posla preko glave.
Čitajte i: Sklad u tanjuru i čaši: Vrhunska sommelierka, osim o vinima, ima savjete i o vrhunskoj hrani
Kako i dolikuje takvom okupljanju, na Gault&Millauovoj fešti se dobro jelo, hrvatski majstori kulinarstva demonstrirali su svoja znanja i vještine, pila su se fina hrvatska vina i dijelila su se priznanja.
Najvredniji trofej chefa godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia dobio je Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola iz Zambratije pokraj Savudrije. Trofej veliki chef sutrašnjice osvojili su Marina Gaši iz restorana Marina u Novigradu, Matija Bogdan iz zagrebačkog restorana Mano te Marko Gajski, chef LD restorana iz Korčule.
Dodijeljeno je još niz nagrada te tri stipendije mladim kulinarskim nadama pred kojima je sjajna budućnost. Kao mali podsjetnik na nemilu koronu, hrvatski ogranak Gault&Millaua je prvi put dodijelio Trofej za zasluge grupi kuhara udruženih u inicijativi Chef kuha doma. Dakako, svi se nadaju da je vrijeme prisilnog kuhanja kod kuće i sablasno praznih restorana zauvijek iza nas.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....