VEDRAN PETEH/CROPIX
GASTRO

Ovog Uskrsa radimo pince po odličnom receptu Suzy Josipović Redžepagić

Zagrebačkoj poduzetnici najdraži su uskršnji blagdani kada priprema jela za cijelu obitelj te najfiniju uskrsnu pincu za koju nam je otkrila i provjereni recept.

Zagrebačkoj poduzetnici najdraži su uskršnji blagdani kada priprema jela za cijelu obitelj te najfiniju uskrsnu pincu za koju nam je otkrila i provjereni recept.

NAJFINIJA USKRSNA PINCA

Sastojci za dvije pince
Tijesto:

  • 60 dag glatkog brašna,
  • 4 dag germe (kocka germe),
  • 12,5 dag maslaca,
  • 12,5 dag šećera,
  • 2 vanilin šećera,
  • 3 cijela jaja,
  • 8 žumanjaka,
  • 0,8 dl mlijeka ili dvije žlice kiselog vrhnja,
  • 1 - 2 čepa ruma,
  • 1 šaka grožđica,
  • korica nešpricanog limuna i
  • naranče,
  • aroma limuna i naranče (prema želji),
  • malo soli

Premaz i posip:

  • 1 jaje i malo vode
  • šećer u prahu ili krupni šećer za posip
  • image

    Suzy Josipović svakog Uskrsa priprema pince

    VEDRAN PETEH/CROPIX

Priprema

Pincu zamijesiti dan ranije. Pomiješati brašno, maslac, cijela jaja i žumanjke te mijesiti dok se ne dobije glatka smjesa. Dodati šećer, vanilin šećer, koricu limuna i naranče, aromu naranče i limuna, namočene grožđice, rum, sol, mlijeko i germu. Zamijesiti u srednje čvrsto tijesto i držati na toplom dok se tijesto ne udvostruči. Zatim ga premijesiti i razdijeliti u dvije kugle. Staviti ih na masni papir na lim (odvojiti ih, paziti da se ne spoje jer će se u pečenju povećati). Pokriti ih krpom i pustiti neka se dižu najmanje pet sati. Zarezati svaku pincu na tri dijela (ne do kraja) i staviti peći u unaprijed zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Pred kraj premazati jednim jajetom i s malo vode i vratiti na par minuta u pećnicu. Prema želji obilato posipati šećerom u prahu ili krupnim šećerom.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX
14. prosinac 2024 20:32