Zagrebačkoj poduzetnici najdraži su uskršnji blagdani kada priprema jela za cijelu obitelj te najfiniju uskrsnu pincu za koju nam je otkrila i provjereni recept.
NAJFINIJA USKRSNA PINCA
Sastojci za dvije pince
Tijesto:
- 60 dag glatkog brašna,
- 4 dag germe (kocka germe),
- 12,5 dag maslaca,
- 12,5 dag šećera,
- 2 vanilin šećera,
- 3 cijela jaja,
- 8 žumanjaka,
- 0,8 dl mlijeka ili dvije žlice kiselog vrhnja,
- 1 - 2 čepa ruma,
- 1 šaka grožđica,
- korica nešpricanog limuna i
- naranče,
- aroma limuna i naranče (prema želji),
- malo soli
Premaz i posip:
- 1 jaje i malo vode
- šećer u prahu ili krupni šećer za posip
Priprema
Pincu zamijesiti dan ranije. Pomiješati brašno, maslac, cijela jaja i žumanjke te mijesiti dok se ne dobije glatka smjesa. Dodati šećer, vanilin šećer, koricu limuna i naranče, aromu naranče i limuna, namočene grožđice, rum, sol, mlijeko i germu. Zamijesiti u srednje čvrsto tijesto i držati na toplom dok se tijesto ne udvostruči. Zatim ga premijesiti i razdijeliti u dvije kugle. Staviti ih na masni papir na lim (odvojiti ih, paziti da se ne spoje jer će se u pečenju povećati). Pokriti ih krpom i pustiti neka se dižu najmanje pet sati. Zarezati svaku pincu na tri dijela (ne do kraja) i staviti peći u unaprijed zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Pred kraj premazati jednim jajetom i s malo vode i vratiti na par minuta u pećnicu. Prema želji obilato posipati šećerom u prahu ili krupnim šećerom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....