ARHIVA HOTELA ESPLANADE
Oproštaj od ljeta

Pravo osvježenje u centru Zagreba: Znamo gdje se pripremaju kultni kokteli s modernim twistom

U čast skorom 100. rođendanu hotela Esplanada, koktel-majstor i voditelj njihovog bara - Vjenceslav Madić, poznat i kao Master Kishoni, osmislio je po jedan prigodan koktel za svako desetljeće.

U čast skorom 100. rođendanu hotela Esplanada, koktel-majstor i voditelj njihovog bara - Vjenceslav Madić, poznat i kao Master Kishoni, osmislio je po jedan prigodan koktel za svako desetljeće.

Zagrebački hotel Esplanade od svojeg početka mjesto je ključnih društvenih događanja glavnoga grada, a posebno njegov bar, u kojem se i danas sklapaju poslovi, slave obljetnice ili gosti jednostavno uživaju u vrhunskim koktelima, šampanjcima, kavi i brojnim drugim pićima. U čast skorom 100. rođendanu hotela, koktel-majstor i voditelj njihovog bara - Vjenceslav Madić, poznat i kao Master Kishoni, osmislio je po jedan prigodan koktel za svako desetljeće.

image
ARHIVA HOTELA ESPLANADE

"Kokteli se izdvajaju premium sastojcima koje ćete pronaći samo u našim koktelima. Time smo ponudu bara podigli na još višu razinu svrstavajući ga u kategoriju ICONIC. Dostupnost vrhunskih sastojaka u spoju s današnjim tehnikama rada stvara jedinstvene kombinacije okusa, iste kao one prije nekoliko desetljeća, a u njima možete uživati danas", istaknuo je Madić.

Izdvojio je tri koktela pod nazivom Esplanade Highlights, a prvi je Paradise Garden, čiji je temelj Paradise Hennessy Cognac, remek-djelo kuće Hennessy. Kako objašnjava, koktel je prožet notama tog jedinstvenog pića s voćnim notama sherry vina i blago pržene brazilske kave uz dašak kakaa i meda sa šafranom. Nadalje, tu je i koktel Esplanade Royal čija se profinjenost može se iščitati iz njegova imena, baš kao i iz okusa te samog načina posluživanja.

image
ARHIVA HOTELA ESPLANADE

"Baza mu je rum X0 iz Perua, francuski liker Green Chartreuse, a pjenušavi završetak čini vrhunski francuski šampanjac Dom Perignon iz 2013. godine. Naravno, posebno je važna tehnika da liker ne bi postao dominantan, već prisutan, a koktel se poslužuje u čaši Riedel Veloce Champagne Wine koju krase jestivi zlatni listići", dodao je Madić.

image
ARHIVA HOTELA ESPLANADE

Treći koktel nosi vrlo zanimljivo ime - Pedro koje neposredno podsjeća na podneblje iz kojeg dolazi. Riječ je o koktelu koji se temelji na vrhunskoj tekili odležanoj 18 mjeseci u hrastovim bačvama u kojima se prethodno čuvao bourbon. Tu je i intenzivno aromatičan mezcal te Cordial Palo Santo. On mu daje neodoljivu notu balzama, karakterističnu za doba starih Egipćana i prvih hebrejskih plemena. A zašto naziv Pedro?

"Pedro je najčešće ime u Južnoj Americi, pa njegova jednostavnost i upečatljivost odlično ide uz sastojke iz Meksika i Brazila", pojasnio je Esplanadin koktel-majstor. Važan dio spravljanja koktela, ističe Madić, čini dobro poznavanje temelja i srži destilata, procesa proizvodnje, likera, voća, povrća i začina, da bi se svakom modernijom tehnikom mogao postići najbolji rezultat - ukusan koktel.

image
ARHIVA HOTELA ESPLANADE

Bezalkoholna ponuda

Pri osmišljavanju ponude bara Vjenceslav Madić mislio je i na goste koji ne piju alkohol, a htjeli bi uživati u kreativnim okusima. Uz prošlogodišnje bezalkoholne i LABV koktele kao što su Smoked Margarita ili Green Bloody Mary, u novoj ponudi Esplanade Bara nalaze se bezalkoholni džin-tonik i bezalkoholni pjenušavi čaj ACALA.

"Brick Free Gin i Limestone Organic Tonic u kombinaciji čine odličan aperitiv, kao i piće za osvježenje u vrućim ljetnim danima. Ovo piće ne samo da je bezalkoholno nego ne sadrži ni šećer. ACALA je nešto potpuno novo u našoj ponudi za sve one koji vole vino, ali bez alkoholne komponente. Odlikuje se iznimnim aromama i okusima, a izdvajamo Red Wine Style Organic od borovnica, crnog ribiza, aronije, hibiskusa i koprive te ACALA Mimosa Style Organic od naranče, dunje, pelina, koprive i drugih sastojaka", kaže Esplanadin voditelj bara koji je podigao ljestvicu kvalitete i u ponudi destilata pa sada ona obuhvaća i single malt viskije, starije od 30 godina, kao i ultra-premium tekilu, konjak te dvije vrste apsinta.

image
ARHIVA HOTELA ESPLANADE

Esplanade Bar otvoren je svakog dana od 8:30 do čak 2:00 sati ujutro. Hrana se poslužuje od 12:00 do 0:30, dok je popodnevni čaj Orient Express u ponudi od 12:30 do 18:30 sati. Stol je moguće rezervirati na broju 014566633, a ponudu provjeriti na linku.

Linker
06. rujan 2024 15:36