Jedna od najpoznatijih craft pekarnica u Zagrebu Bread and Deli predstavila je svoje zimske pastry novitete od tradicionalnih favorita s blagdanskim prizvukom do kreativnih kombinacija okusa i mirisa.
Uskoro ćemo i službeno zakoračiti u najhladnije godišnje doba što je savršena prilika da jedna od najpoznatijih craft pekarnica u Zagrebu Noel Bread and Deli predstavi svoje zimske pastry novitete koji, ističu, obećavaju grijati podjednako i srca i nepca. Od tradicionalnih favorita s blagdanskim prizvukom do kreativnih kombinacija okusa i mirisa, svatko će pronaći nešto za sebe.
Novi twice baked croissant dobio je zimsko ruho – napunjen je mirisnom vratinom i aromatičnim brie sirom uz dodatak sjemenki gorušica, a glaziran je mješavinom meda i dijon senfa. Zimski corissant možete pronaći i u slatkoj verziji – natopljen je sirupom od kave i smeđeg šećera, a između mekanih putrastih slojeva nalazi se mix tamne i mliječne čokolade te frangipane od lješnjaka. Sve skupa uvaljano je u krupne tostirane lješnjake koji daju extra hrskavost i posuto kakaom.
Još jedan slatki zalogaj šarmantna je kombinacija carrot cake-a i muffina – tu se nalaze, naravno mrkva, puno toplih začina poput cimeta, đumbira, muškatnog oraščića, fini icing u obliku kreme od krem sira i prah od mrkve.
Među novitetima našao se i mekani, topli brioche u slanoj verziji, s goudom, sirom i vrhnjem, slaninom i vlascem - ultimativni zimski comfort food.
Last but not least, desert bez kojeg su svečani božićni dani nezamislivi. Panettone by Bread and Deli sastoji se od prozračnog slatkastog tijesta nalik na brioche, spravljenog od kvalitetnog njemačkog maslaca, jaja od lokalnog uzgoja, domaćeg džema od neretvanskih naranči, grožđica i brusnica namočenih u tamni rum, a potrebno mu je 48 sati da fermentira do željenog izgleda i okusa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....