Carpaccio i odležani sirovi ramstek

 INES STIPETIĆ
novo mjesto

U Zagrebu se otvara novi restoran, oaza za ljubitelje mesnih jela

Steakovi, carpaccio, obrazina, goveđi rep, mesna štruca... Sve su to mesne delicije koje će se nuditi u novom restoranu But u centru Zagreba, a pripremat će ih Mario Bobanović koji se u gastronomiju vinuo iz showa Masterchef.

Steakovi, carpaccio, obrazina, goveđi rep, mesna štruca... Sve su to mesne delicije koje će se nuditi u novom restoranu But u centru Zagreba, a pripremat će ih Mario Bobanović koji se u gastronomiju vinuo iz showa Masterchef.

U Margaretskoj ulici u centru Zagreba, gdje je nekad radio tapas bar Sol, Mate Jankovića, u utorak se otvara se restoran BUT u kojem će uživati ljubitelji mesa. I to onog pravog, domaćeg koje u većini stiže iz proizvodnje Tihomira Smoljanca, uzgajivača i vlasnika brenda mesnih butika Meat the King. Ideja je to Tome Ricova, suvlasnika Johana Franka gdje se Mate Janković preselio sa svojim tapas barom, a prostor koji je od tada zatvoren ponovo se vraća u pogon.

image

Tomo Ricov, Mario Bobanović i Tihomir Smoljanec

INES STIPETIĆ

‘‘Mati su ovaj prostor kao i kuhinja postali premali, a mislimo da je idealan za ovakvu vrstu gastronomije u kojoj nema prevelikog kuhanja. Nadamo se daće ovaj koncept zaživjeti jer zapravo ima malo restorana koji se baziraju na mesu, a da nisu pečenjare.‘‘, kazao nam je Tomo Ricov, poznat po svojim uspješnim klubovima poput kultnom Peperminta, ali i vješti poduzetnik u segmentu zabave, direktor agencije Pepermint i direktor Weekend Media Festivala.

image

Carpaccio od odležanog ramsteka

INES STIPETIĆ
image

Carpaccio i odležani sirovi ramstek

INES STIPETIĆ
image

Salata s junećim repom

INES STIPETIĆ
image

Burata sa tri vrste rajčica

INES STIPETIĆ

A glavni kuhar ovog mesnog carstva je Mario Bobanović, nekada sudionik Masterchefa koji je nakon showa kuhao po cijelom svijetu, praksu odrađivao u najboljim svjetskim restoranima, a za But je osmislio dvadesetak jela poput carpaccia od odležanog ramsteka, tartara s ljutim kikirikijem, sendviča s obrazinom, salate s goveđim repom…

‘‘Nudit ćemo svjetske klasike na naš način, naravno za ljubitelje mesa. Mesnu štrucu, salatu od repa, brisket, klasični američki biftek sa sirom i karameliziranim lukom, imat ćemo pršut od crne svinje… Cijene će biti prihvatljive i mislim da će ljubitelji mesa doći na svoje.‘‘ Vinska karta ima više od četrdesetak probranih etiketa domaćih i stranih vina, kao i nekoliko biodinamičkih.

Linker
30. listopad 2024 20:07