Nakon što smo vam predstavili čokoladno savršenstvo od tri sastojka, vrijeme je za jedan mrvicu ambiciozniji, ali truda vrijedan recept.
Užurbani dnevni ritam nerijetko nam ostavlja premalo vremena da bismo uživali u stvarima koje volimo. No, to ne mora uvijek biti tako. Ako nemate vremena skočiti do slastičarnice po omiljeni desert ili odvojiti i po nekoliko sati da biste napravili kolač koji obožavate, ne brinite, imamo hvalevrijednu zamjenu.
Sastojci za podlogu:
- 200 g mljevenih keksiju (Gran Cereale)
- 100 g mljevenih lješnjaka
- 125 g maslaca
- 50 ml mlijeka
- 100 g mliječne Milka čokolade
Sastojci za kremu:
- 125 g maslaca
- 150 g cijelih lješnjaka
- 300 g noisette Milka čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- 100 g mliječne čokolade i 125 g maslaca zajedno otopite na pari, pa pomiješajte s mljevenim keksom, mljevenim lješnjacima i mlijekom te napravite čvrstu smjesu.
- Smjesu zatim prebacite u posudu za tart i ravnomjerno razmažite i poravnajte.
- Na smjesu poredajte cijele prepržene lješnjake i ostavite na hlađenju dok ne zamiješate kremu.
- U posudu natrgajte 300 g noisette Milka čokolade, 200 ml slatkog vrhnja i 125 g maslaca. Otopite na pari.
- Dobivenu kremu prelijte preko "biskvita" i lješnjaka pa ostavite u frižideru da se stegne i ohladi na par sati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....