ALLEKO DEPOSITPHOTOS
Gotov u tren oka

Voliš i Milku i lješnjake? Onda je ovo recept kao stvoren za tebe

Nakon što smo vam predstavili čokoladno savršenstvo od tri sastojka, vrijeme je za jedan mrvicu ambiciozniji, ali truda vrijedan recept.

Nakon što smo vam predstavili čokoladno savršenstvo od tri sastojka, vrijeme je za jedan mrvicu ambiciozniji, ali truda vrijedan recept.

Užurbani dnevni ritam nerijetko nam ostavlja premalo vremena da bismo uživali u stvarima koje volimo. No, to ne mora uvijek biti tako. Ako nemate vremena skočiti do slastičarnice po omiljeni desert ili odvojiti i po nekoliko sati da biste napravili kolač koji obožavate, ne brinite, imamo hvalevrijednu zamjenu.

Za pripremu ovog deserta neće vam trebali više od 15 minuta vremena, a sigurni smo da će ostvariti sva vaša očekivanja, pogotovo ako ste ljubitelj kremastih i čokoladnih kolača.

Sastojci za podlogu:

  • 200 g mljevenih keksiju (Gran Cereale)
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 125 g maslaca
  • 50 ml mlijeka
  • 100 g mliječne Milka čokolade

Sastojci za kremu:

  • 125 g maslaca
  • 150 g cijelih lješnjaka
  • 300 g noisette Milka čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja
image

Ova fotografija je ilustracija, vaš će tart imati tamnu podlogu i deblji sloj kreme.

ALLEKO DEPOSITPHOTOS

Priprema:

  1. 100 g mliječne čokolade i 125 g maslaca zajedno otopite na pari, pa pomiješajte s mljevenim keksom, mljevenim lješnjacima i mlijekom te napravite čvrstu smjesu.
  2. Smjesu zatim prebacite u posudu za tart i ravnomjerno razmažite i poravnajte.
  3. Na smjesu poredajte cijele prepržene lješnjake i ostavite na hlađenju dok ne zamiješate kremu.
  4. U posudu natrgajte 300 g noisette Milka čokolade, 200 ml slatkog vrhnja i 125 g maslaca. Otopite na pari.
  5. Dobivenu kremu prelijte preko "biskvita" i lješnjaka pa ostavite u frižideru da se stegne i ohladi na par sati.
Linker
01. prosinac 2024 03:16