Kako bi došli do savršenog recepta, razvijali su i testirali recepturu oko mjesec dana

 BOOGIEBAKERY
Blagdanski specijalitet

Za oko nam je zapela šunka u kruhu omiljene zagrebačke pekarnice, spaja najbolje hrvatske namirnice i izgleda tako slasno

Omiljeno uskršnje jelo sada spaja najbolje od dva svijeta - vrhunsko hrvatsko meso i sourdough kruh, a saznali smo i cijenu koju ćete morati izdvojiti poželite li ovaj specijalitet imati na svom blagdanskom stolu.

Omiljeno uskršnje jelo sada spaja najbolje od dva svijeta - vrhunsko hrvatsko meso i sourdough kruh, a saznali smo i cijenu koju ćete morati izdvojiti poželite li ovaj specijalitet imati na svom blagdanskom stolu.

Slaganje blagdanskog stola može biti izazovno, pogotovo u užurbanoj atmosferi u kakvoj se danas nalazi svijet. Dani nemaju dovoljno sati da bi se stiglo napraviti sve što se želi, a pred slobodne dane, čini se da vremena ima još manje. I dok bi priprema svih slastica trajala danima, danas je moguće sve kupiti - od pince do šunke u kruhu, što je najnoviji dodatak ponude zagrebačke artisan pekare Boogie Bakery.

image

Ideja za novo jelo nastala je prije više od dva mjeseca

BOOGIEBAKERY

Ideja za novo jelo nastala je prije više od dva mjeseca, kada su s prijateljima iz mesarnice The Meat odlučili ujediniti najbolje od dva svijeta - vrhunsko meso i sourdough kruh. "The Meat šunka karakteristična je zbog svog procesa proizvodnje. Baš kao što sve njihove sirovine dolaze iz Hrvatske, tako je i ova šunka domaća te se cijeli proces njene obrade odvija u Slatini, prema tradicionalnoj slavonskoj recepturi", govori Karlo Jelić iz Boogie Bakeryja.

Sljedeći korak je dostava šunke u Boogie Bakery pogon gdje se priprema sourdough tijesto. Fermentacija tijesta uz pomoć kvasaca i bakterija koje su prirodno prisutne na pšenici traje 24 sata, a nakon toga se tijesto omotava oko šunke i ide na pečenje koje traje oko dva sata. Upravo zbog same pripreme je u pitanju zdraviji i laganiji proizvod, dok i dalje ima snažan aromatičan miris i zlatno-smeđu boju kruha koja skriva sočnu šunku.

image

Kako bi došli do savršenog recepta, razvijali su i testirali recepturu oko mjesec dana

BOOGIEBAKERY

Kako bi došli do savršenog recepta, razvijali su i testirali recepturu oko mjesec dana. "Ovakvi projekti uvijek unesu posebnu dinamiku u tim i zato im se uvijek svi rado posvete. Oba su tima uhodana pa nismo imali nikakvih većih problema tijekom realizacije ovog proizvoda. S prijateljima iz The Meata surađujemo već neko vrijeme. Oni u svojim poslovnicama uoči Božića prodaju Panettone, a uoči Uskrsa Pincu", ističe Karlo. Za malo više od dvije kile šunke i kruha morat ćete izdvojiti 49 eura, a ta količina trebala bi biti dovoljna za veću obitelj ili par dana uživanja u manjem društvu.

image

Šunka u kruhu

BOOGIEBAKERY
Najnovije
06. svibanj 2025 15:02