Vrući Aperol

 UNSPLASH
IMAMO RECEPT

Zaboravite na kuhano vino, ovo je vrući napitak koji će biti zimska senzacija, a jednostavno ga je pripremiti i kod kuće

Iako je dugo bio sinonim za ljetne koktele, posljednjih godina ovaj narančasti liker pronašao je svoje mjesto i u zimskoj sezoni pa umjesto punča ili kuhanog vina svi žele - vrući aperol.

Iako je dugo bio sinonim za ljetne koktele, posljednjih godina ovaj narančasti liker pronašao je svoje mjesto i u zimskoj sezoni pa umjesto punča ili kuhanog vina svi žele - vrući aperol.

Već je prošle sezone bio jedno od glavnih iznenađenja zagrebačkog Adventa, a sve se čini kako ćemo se i ove zime na različitim božićnim sajmovima umjesto s kuhanim vinom ugrijati s vrućim Aperolom. Ovaj talijanski aperitiv bio je najpopularniji u ljetnim koktelima kao što je sinonim za sunce i more Aperol Spritz, no u posljednjih nekoliko godina svoju je popularnost proširio na cijelu godinu.

Za razliku od klasičnog Aperol Spritza koji se priprema s proseccom, vruća verzija dolazi u kombinaciji s bijelim vinom kao bazom, a zimski okusi postižu se s klasicima hladne sezone - cimetom i klinčićem. I dok će zasigurno biti jedan od favorita i ovogodišnjih božićnih sajmova, ovaj ukusni, topli napitak možete bez puno muke pripremiti i kod kuće - donosimo vam recept.

image

Vrući Aperol

DMYTRO SKORINA GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Vrući Aperol

  • 100 ml Aperola
  • 200 ml bijelog vina
  • 150 ml soka od naranče
  • 1 žlica meda ili javorovog sirupa (po želji)
  • 1 štapić cimeta
  • 2-3 kriške naranče
  • klinčići ili anis za dodatni začinski ton

U lonac ulijte bijelo vino i Aperol te dodajte sok od naranče. Po želji dodati med za slađi okus te začine poput cimeta i klinčića ili anisa te kriške naranče. Zagrijte mješavinu na laganoj vatri, pazeći da ne provrije. Kad se zagrije, ulijte u čašu i ukrasite kriškom naranče i štapićem cimeta.

Ako ste ljubitelj Aperola, ali i ako volite gorko-slatke kombinacije s citrusnim notama, ovo je vrući napitak koji će vas osvojiti.

13. prosinac 2024 14:19