VERONIKA LUCIĆ
Oaza opuštanja

Zagreb ima novu lokaciju za after work druženja: Vrhunska hrana, piće i dobra zabava su zagarantirani

Restoran Balon obogatio je svoju ponudu događanjem koje ljude poziva na druženje i uživanje u ukusnim jelima i pićima - Blues Afterwork.

Restoran Balon obogatio je svoju ponudu događanjem koje ljude poziva na druženje i uživanje u ukusnim jelima i pićima - Blues Afterwork.

Za sve one koji iz svakodnevne rutine žele pobjeći u svijet dobre zabave i hrane, Blues Afterwork stiže u novo uređeni lounge dio terase restorana Balon pružajući gostima svakoga četvrtka od 18 sati priliku da se opuste nakon napornog radnog dana. Ovaj restoran sinonim je za kvalitetnu kuhinju i sofisticiranu atmosferu i već više od dva desetljeća privlači goste svojom uslugom i izvrsnim jelima. Ponosno nosi Michelin preporuku i 3 toke Gault & Millau, potvrđujući svoj status nezaobilazne destinacije za ljubitelje dobre hrane i vina. Balon je uvršten među 10 najboljih zagrebačkih restorana prema posljednjem Gault & Millau bodovanju, čime privlači pažnju svih istinskih gurmana. No, kako kažu iz Restorana, najdragocjeniji im je glas njihovih gostiju i izuzetna im je čast već duže od 2 desetljeća biti na usluzi njima.

image
VERONIKA LUCIĆ
image
VERONIKA LUCIĆ

Kako bi unaprijedio svoju uslugu i ponudu, Balon je u novo uređenom Lounge dijelu terase osmislio Blues Afterwork koji se održava četvrtkom od 18 sati, a glavni cilj je ljudima pružiti oazu opuštanja i dobre zabave. Uz zvuke bluesa u izvođenju benda Sky Groover, gosti su pozvani prepustiti se uživanju u pažljivo odabranom finger food meniju chef-a Stipana Iličića čije su kombinacije savršeno usklađene s izborom koktela i vrhunskih vina. Na meniju se tako mogu pronači confitirana rajčica s baby mozzarellom, mini kruškom i pestom od bosiljka, tacosi s hobotnicom i guacamoleom, ukiseljenim lukom i tostiranim sezamom, carpaccio od kozica sa smokvom u medu, wasabijem i uljem od bosiljka i janjeći file na ražnjiću s medom i lavandom, crumbleom od kozjeg sira i pistacija. Ponuda koktela je također raznolika pa se posjetitelji mogu osvježiti uz Old fashioned, Amaretto sour, Moscow mule ili Aperol Spritz, a tu je i bogata ponuda vina na čaše i pjenušaca. Blues Afterwork četvrtak nije samo običan afterwork događaj već prilika za stvaranje trajnih uspomena, za druženje i stjecanje novih poznanstava, istovremeno uživajući u jedinstvenom okruženju, po mišljenju mnogih jednoj od najljepših restoranskih terasa u Zagrebu.

image
VERONIKA LUCIĆ
15. ožujak 2025 07:09