INSTAGRAM
Slatki zalogaji

Znate li da Zara ima svoje kafiće diljem svijeta? A sada je otvorila i svoju prvu slastičarnicu, ponuda je zaista primamljiva

Popularni brend od prošle godine slijedi primjer luksuznih modnih kuća poput Prade i Armanija, otvorivši svoj prvi kafić, a sada ih imaju u nekoliko gradova - Dubaiju, Madridu, Sevilli, Ateni, Londonu i Lisabonu.

Popularni brend od prošle godine slijedi primjer luksuznih modnih kuća poput Prade i Armanija, otvorivši svoj prvi kafić, a sada ih imaju u nekoliko gradova - Dubaiju, Madridu, Sevilli, Ateni, Londonu i Lisabonu.

Zara je već desetljećima sinonim za brzu modu, no posljednjih godina uočava se trend širenja modnih brendova prema lifestyle segmentu pa tako već nekoliko godina i Zara širi svoje djelovanje kako bi se prilagodila promjenama u industriji i zadržala korak s konkurencijom. Prvo su izbacili svoje beauty linije, a onda su odlučili svoje poslovanje nadopuniti ugostiteljstvom, prateći popularne trendove povezivanja trgovina s prostorima za odmor i uživanje. Otvaranjem Zara Caféa diljem svijeta žele stvoriti ugodno iskustvo gdje kupci mogu kombinirati shopping s opuštanjem u ugodnoj atmosferi.

image
INSTAGRAM
image
INSTAGRAM

Prvi Zara Café otvorio je svoja vrata u Dubaiju, a onda su uslijedili i drugi šarmantni kafići u Madridu, Sevilli, Ateni i Londonu da bi sada još jedna metropola dobila svoj Zara Café - Lisabon. Tamo je otvorena druga najveća Zara na svijetu, koja se proteže na tri kata i preko 5000 metara četvornih. Smještena je u samom centru grada, u povijesnom području Rossio, u zgradi koja je restaurirana kako bi se istaknulo njezino povijesno bogatstvo i portugalska obrtnička tradicija. Osim što je druga najveća na svijetu, ova poslovnica posebna je i po tome što uključuje kafić koji je otvoren u suradnji s poznatom lokalnom slastičarnicom Castro Atelier - Zara by Castro.

image
INSTAGRAM
image
INSTAGRAM
image
INSTAGRAM
image
INSTAGRAM
image
INSTAGRAM

U svojoj prvoj slastičarnici, osim raznih kolača brend poslužuje i kultni portugalski desert – pecivo s kremom od jaja pasteis de nata. Riječ je o slastici koja se sastoji od prhkog tijesta i kreme napravljene od jaja koja je popularna u cijeloj zemlji, a u slastičarnici se poslužuje na posuđu posebno osmišljenom za ovu priliku.

image
INSTAGRAM

U ukusnim zalogajima možete uživati na licu mjesta ili ih možete ponijeti kući u pakiranju usklađenom s posebno dizajniranim posuđem, a novootvoreni Zara Café može se pohvaliti i bogatom ponudom kave – od portugalskih klasika do “specialty” kava kao što su Macchiato, Cappuccino i Matcha Latte.

image
INSTAGRAM

Ako se nađete u shoppingu u Dubaiju i odlučite posjetiti prvi u nizu otvoren Zarin kafić - osim u ukusnoj kavi možete uživati i u kolačima koji izgledaju vrlo primamljivo, a na svakom je otisnut prepoznatljivi logo brenda. U kafiću u Madridu čeka vas doručak koji oponaša tipično madridsko jutro: kava, sokovi, čokolada, churros, peciva i tostovi. U Zara Caféu u Sevilli pronaći ćete vrhunski izbor sireva, marmelada i raznih slow food specijaliteta, kao i omiljenu Torta de Aceite Ines Rosales dok se u onom u Ateni mogu pronaći lokalni, grčki specijaliteti - osim kave u ponudi su feta sir i paprika, koulouri, spiralna spanakopita, svježe voće i grčki jogurti. U Londonu je poznati brend ostvario suradnju s legendarnom istočnolondonskom slastičarnicom Violet Cakes i odali su počast engleskoj tradiciji pekara pa ćete u njihovom Zara Caféu moći uživati u čaju, kavi, kolačima i pogačicama.

Linker
17. rujan 2024 11:49