Instruktorica fitnessa pridržava se prehrambenih navika koje je usvojila u showu ‘Život na vagi’ i izgubila 52 kile, a svoje maštovite recepte za zdrava jela objavljuje na mrežama na kojima najviše lajkova dobivaju - slatkiši.
Zagrebačka instruktorica fitnessa Mirna Posavec (29), koja svoje maštovite i zdrave recepte objavljuje na društvenim mrežama, javnost je zadivila tjelesnom transformacijom u četvrtoj sezoni showa “Život na vagi”. Pred kamerama je izgubila čak 52 kilograma, a zahvaljujući novim zdravim navikama redovitom vježbanju i balansiranoj prehrani kilograme nastavlja topiti.
Odakle vam recept za veganske čvarke?
- Izmislila sam ga, jer sam se željela pridružiti kampanji britanske udruge vegana koja je siječanj proglasila mjesecom veganske prehrane s ciljem da ljude potakne na čišćenje organizma nakon blagdana.
Kako se hranite?
- Uravnoteženo. Jedem sve, ništa nisam izbacila s jelovnika, čak ni slatko, niti kruh. Ali jako pazim na količinu. Prije bih uz televiziju smazala čokoladu od 300 grama, a to sad više ne dolazi u obzir: priuštim si kockicu, maksimalno dvije.
Koji vaši recepti dobivaju najviše lajkova na društvenim mrežama?
- Slatkiši, poput palačinki s proteinskim namazima, te oni koji su ljudima neobični poput piletine panirane u kukuruznim pahuljicama.
Čime ćete se počasiti za 30. rođendan u ožujku?
- Mesnim lazanjama i tiramisuom.
Veganski čvarci s rižinim rezancima
SASTOJCI:
- 500 g tofua
- 3 žlice senfa
- 3 žlice pasirane rajčice
- 1 režanj češnjaka
- sol, papar
- kajenska paprika, origano
- umak od soje
PRIPRAVA:
Tofu narezati na sitne kockice te naglo prepržiti u tavi sa senfom i začinima. Kad poprimi zlatnožutu boju, umiješati umak od soje i pasiranu rajčicu te maknuti s vatre. Poslužiti uz rižine rezance i salatu.
A tko ju je naučio kuhati, kome najradije kuha, što na tanjuru ne podnosi i što ju vodi kroz život doznajte u novom broju magazina Gloria!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....