Kuharica i blogerica Nastasja Chiara Petrić donosi recept idealnog jela 'za van', u kojemu u parku uživaju njezine kćeri Gaia i Reia
Odgovor na pitanje što ćete danas klincima pripremiti za jelo, i to od namirnica koje imate kod kuće, mogli biste pronaći na blogu Chiarin tanjurić. Proteklih pet godina vodi ga Nastasja Chiara Petrić (32), zagrebačka kuharica koja se “prekvalificirala” na trećoj godini studija na Učiteljskom fakultetu kad je shvatila da je pripremanje hrane njen poziv. Sudjelovala je i u televizijskom showu Masterchef, a iskustvo je stjecala u zagrebačkim restoranima Prasac i Bistro Apetit. No, potom je postala mama i posvetila se radionicama kuhanja s fokusom na raznovrsnoj dječjoj prehrani.
- Ne dijelim hranu na zdravu i nezdravu, dobru i lošu. Važan je balans i osjećaj koji dijelimo za obiteljskim stolom. Petogodišnja Gaia i dvoipolgodišnja Reia mi pomažu u kuhanju, kad za to imam vremena i strpljenja. Katkad ručak mora biti brzo gotov pa tu nema prostora za njih, no ponekad nam je baš kuhanje ciljana aktivnost i naša velika zabava. Curke najviše vole jesti ono što i njihova mama, azijsku hranu i tjestenine na sve načine - govori Nastasja koja je najzadovoljnija kad osmisli jednostavan recept.
Upravo takav donosi i čitateljima Glorije IN: pogačice koje su idealne kad s klincima idete u park. Tako ćete, kaže, spriječiti jurnjavu kući ili u pekarnicu "jer je netko gladan", a tijekom njihove pripreme nećete napraviti nered u kuhinji - što joj je itekako važno kod pripreme hrane “za van”.
Pogačice od svježeg sira i sjemenki
Sastojci
- 200 g svježeg sira
- 1 jaje
- 80 g polutvrdog sira (cheddar, gouda i sl.)
- 30 g mješavine sjemenki (sezam, lan, suncokret i sl.)
- na vrh žličice kima
- veći prstohvat soli
- 60 g integralnog pšeničnog brašna
- pola žličice praška za pecivo
Priprava
Svježi sir dobro izmiješati s umućenim jajetom. Dodati naribani polutvrdi sir, sjemenke, kim i sol pa sve ravnomjerno promiješati. Zatim staviti brašno i prašak za pecivo te dovršiti smjesu za pogačice. Na pleh obložen papirom za pečenje punom žlicom smjese posložiti devet pogačica. Po želji oblikovati u krug uz pomoć žlice umočene u vodu. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva i peći pogačice 25 minuta. Posljednjih pet minuta okrenuti ih na drugu stranu. Poslužiti tople ili hladne.
Pročitajte i:
Savršen spoj slatkog i slanog: Tri maštovita jela sa smokvama neće vas ostaviti ravnodušnima
Liječnica Biljana Ignatovska otkrila recepte koji su joj pomogli u borbi protiv autoimune bolesti
Kraljica obožava škampe, mrzi češnjak, a osobnog chefa testirala je na najneobičniji način
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....