LUA RESORT
S PET ZVJEZDICA

Bili smo u oazi mira, wellnessa i luksuza na Balatonu

Resort koji se smjestio u gradiću na sjeveru mađarskog mora očarat će vas divnim pogledom, luksuznom ponudom i opuštajućim tretmanima.

Resort koji se smjestio u gradiću na sjeveru mađarskog mora očarat će vas divnim pogledom, luksuznom ponudom i opuštajućim tretmanima.

Balatonfüred je mali grad na sjeveru jezera Balaton, popularna turistička destinacija koja obiluje povijesnim i arhitektonskim znamenitostima, a poznat je i po izvorskoj vodi koja je još 1971. službeno prihvaćena kao ljekovita. Upravo je taj gradić destinacija koju mnogi obožavaju ljeti pa nije neobično što je prije samo dvije godine otvoren LUA Resort gotovo u potpunosti popunjen za cijelu ljetnu sezonu. Naime, Mađarima - ali i stranim gostima - Balaton je omiljena destinacija ljeti jer - osim što je temperatura jezera ugodna za kupanje, njegova dužina od 77 kilometara stvara doživljaj kao da ste na moru, a popularna je destinacija i za ljubitelje jedrenja.

image
LUA RESORT
image

Na raspolaganju je jedan vanjski, grijani bazen odmah uz spa zonu hotela

LUA RESORT

Sve one koji nisu još posjetili "mađarsko more", iznenadit će veličina tog jezera, ali i prekrasna tirkizna boja zbog koje želite samo uživati u prekrasnom pogledu na njegovu površinu u kojoj se oslikavaju oblaci. Upravo zbog toga vrijedi odmoriti u hotelu koji će vam osigurati takav užitak - baš kao što je LUA Resort u Balatonfüredu. Ovaj luksuzni hotel s pet zvjezdica je besprijekorno utočište za bijeg od svakodnevice jer se radi o resortu samo za odrasle s bogatom spa ponudom koja garantira da ćete se odmoriti.

image
LUA RESORT
image

Očaravajuća boja jezera Balaton

LUA RESORT

Lua Resort i LUA Boutique RoomZ nude ukupno 81 sobu te 14 prostranih apartmana s pogledom na jezero. Sobe su minimalistički uređene, s prostranom kupaonicom i balkonom s kojeg možete uživati u pjevu ptica i očaravajućim pogledima. Za dodatan luksuz, tu su sobe s vlastitim jacuzzijem i saunom koje garantiraju zaista ekskluzivno iskustvo.

image

Dostupni su i apartmani s vlastitim jacuzzijem

LUA RESORT
image

Sobe su minimalistički uređene

LUA RESORT
image

Lua resort

LUA RESORT

LUA Resort može se pohvaliti bogatom spa ponudom pa tako možete uživati u unutarnjem panoramskom bazenu i jacuzziju, ali i vanjskom, grijanom bazenu koji je u svakoj sezoni pravi doživljaj, ali osobito iskustvo je uživati u toploj vodi od 30 stupnjeva dok vas okružuje hladan zrak zbog čega bih se svakako u resort voljela vratiti u zimsko vrijeme. Naravno, za sve one koji se vole kupati u jezeru ili pak se požele samo sunčati uz predivan pogled, na raspolaganju je ekskluzivna Lua Beach, smještena ispred hotela, a na kojoj je osigurana ležaljka za svakog gosta.

image
LUA RESORT
image
LUA RESORT
image

Luskuzne ležaljke uz unutarnji bazen idealno su mjesto za opuštanje

LUA RESORT
image

U spa zoni cijelo su vrijeme dostupna osvježenja

LUA RESORT

Osim bazena, u LUA spa zoni nalazi se i veliki izbor sauna, a na vama je da odlučite hoćete li se u finskoj, infracrvenoj ili bio sauni, a na raspolaganju je i parna kupelj. Ipak, od svega je najzanimljivija "plutajuća" kabina - jedinstveni bazen za dvoje u kojem se možete u potpunosti opustiti plutajući u vodi koja imitira efekt Mrtvog mora, što je jedna sasvim nova razina opuštanja za koju kažu da ima efekt poput meditacije i masaže.

Naravno, spa zona nudi i različite beauty tretmane i masaže, od kojih bih svakako preporučila masažu lica koja je iznimno opuštajuća, a koža je nakon tretmana osvježena i blistava. Za sve tretmane koristi se Omorovicza kozmetika, poznati luksuzni mađarski brend koji se može pohvaliti patentiranim sastojkom Healing Concentrate, koji je osnova svih formulacija, a sažima snagu minerala iz termalnih kupališta u Budimpešti, koji učvršćuju, obnavljaju i štite kožu.

image

U spa zoni nalase se saune te plutajuća kabina, a na raspolaganju su i različite masaže

LUA RESORT
image

Za tretmane se koristi luskuzna mađarska kozmetika Omorovicza

LUA RESORT

Cijelo to luksuzno iskustvo zaokruženo je i sjajnom gastro ponudom - u sklopu hotela nalazi se restoran i bar NOON, koji je u samo dvije godine uspio osigurati Michelin preporuku, ali i 49. mjesto na listi top 100 restorana u Mađarskoj. Doručak je klasična bogata ponuda različitih jela i namirnica, s naglaskom na lokalnu ponudu, dok za večeru možete birati s menija ukusne specijalitete od kojih bih svakako izdvojila pačji foie gras, a konobari će vam rado preporučiti odgovarajuća mađarska vina koja će se savršeno upariti s jelom koje odaberete. A osim u vinima, možete uživati i u odličnim koktelima i to u rooftop baru, odnosno na terasi na krovu s koje se pruža fantastičan pogled na jezero Balaton.

image

Restoran Noon ima preporuku Michelin

LUA RESORT
image

Koktel s "kapi Balatona"

LUA RESORT
image

Među delicijama nalazi se i pačji foie gras

LUA RESORT

Lua Resort zaista je prava oaza mira koja će vam pružiti savršen odmor - jedino što morate je u potpunosti se prepustiti iskustvu luksuza.

Linker
18. listopad 2024 05:44