Jennifer Lopez

 DELOLA/INSTAGRAM
Sviđa se i J.Lo

Jeste li čuli za novi trend s TikToka? Evo što točno znači "demure" i tko je pokrenuo taj hit

Jednom od najpopularnijih društvenih mreža proširio se trend koji promiče skromno, pažljivo i sramežljivo ponašanje, a koji je izazvao lavinu reakcija, čak i među svjetskim zvijezdama koje ga koriste u svrhu reklamiranja vlastitih brendova.

Jednom od najpopularnijih društvenih mreža proširio se trend koji promiče skromno, pažljivo i sramežljivo ponašanje, a koji je izazvao lavinu reakcija, čak i među svjetskim zvijezdama koje ga koriste u svrhu reklamiranja vlastitih brendova.

S TikToka nam dolazi još jedan trend, riječ je poruci koja nam sugerira da budemo "demure" iliti skromni, suzdržani i sramežljivi, što je u potpunoj suprotnosti tredna "brat summer" koji je označavao obično razmaženo derište, a koji je sve dosad bio in, vjerovali ili ne. Popularizirala ga je transrodna influencerica Jools Lebron i podigla na novu razinu, a svojih je pet minuta slavila dobila pojavivši se u emisiji slavnog američkog voditelja Jimmyja Kimmela u kojoj ju je ugostio glumac RuPaul. Pozornost na društvenim mrežama privukla je nakon što je objavila svoj prvi tematski video na TikToku pod nazivom "Kako biti skroman na poslu". U njemu je dijelila savjete o frizuri i šminki, a uz to je napomenula da je ona jako skromna i pažljiva, pozivajući druge da slijede njezin primjer. "Nemojmo zaboraviti biti skromne "demure" dive, poručila je.

Video od 17 sekundi prikupio je više od sedam milijuna pregleda, a sljedeći koji je objavila s istom tematikom, pregledan je 34 milijuna puta. Snimke koje objavljuje toliko su uspješne, ali i unosne pa je obznanila kako si sada može priuštiti promjenu spola, što si već neko vrijeme priželjkuje. Na pitanje RuPaula o tome što ju je inspiriralo da objavi prvi video, Jools je kroz šalu odgovorila: "Očigledno, trauma koja proizlazi iz rada u maloprodaji, to vas dovoljno pogodi da počnete sramežljivo pričati na internetu."

@joolieannie #fyp #demure @OAKCHA @Paul | Fragrance Influencer ♬ original sound - Jools Lebron

Otkrila je pritom da radi u trgovini mješovitom robom u Illinoisu, opisujući to kao vrlo slatko i, naravno, vrlo skromno. Kaže da je skromnost njezin način razmišljanja. "Nekoć sam bila luda i izvan kontrole, ali pronašla sam skromnost, a uz to je došao i uspjeh. Skromnost je moja čistoća", zaključila je.

Trend skromnog životnog stila brzo su prihvatile mnoge zvijezde s A-liste, no najveće iznenađenje priredila je pjevačica Jennifer Lopez koja je Joolsinu rečenicu iskoristila u reklamnom videu za marku svojih koktela. Pijuckajući iz boce govori kako je to "vrlo demure" iliti vrlo skromno. Glumice Jamie Lee Curtis i Lindsay Lohan javile su se obožavateljima sa seta njihova novog filma "Freaky Friday" u kojem govore kako su pažljive i skromne, dok je Netflix na svom profilu na Instagramu objavio scenu iz serije "Gilmorice", u kojoj Rory naručuje sok i opisuje se najskromnijom.

I druge žene počele su slijediti taj trend, dijeleći svoja iskustava i savjete kako biti pristojne i pristupačne u javnosti, pritom ismijavajući nerealna očekivanja koje se postavljaju ženama, dok neke pak iskreno priznaju kako ne razumiju što on označava. Prema podacima TikToka korištenje heštega demure je u naglom porastu, a na tu je temu objavljeno gotovo sto tisuća videa. S TikToka se proširio i na druge mreže poput Instagrama i X-a.

Linker
16. rujan 2024 04:41