COURTESY EVERETT COLLECTION
ŠTO OČEKIVATI

Retrogradni Jupiter s nama je sve do veljače i donosi velike izazove za Blizance, Djevice, Strijelce i Ribe

Jupiter, planet sreće i prosperiteta, ušao je u retrogradnu fazu 9. listopada 2024. godine i ostat će u tom stanju sve do 4. veljače 2025. Ovo astrološko razdoblje donosi značajne promjene za sve horoskopske znakove, a posebno će utjecati na promjenjive znakove - Blizance, Djevicu, Strijelca i Ribe.

Jupiter, planet sreće i prosperiteta, ušao je u retrogradnu fazu 9. listopada 2024. godine i ostat će u tom stanju sve do 4. veljače 2025. Ovo astrološko razdoblje donosi značajne promjene za sve horoskopske znakove, a posebno će utjecati na promjenjive znakove - Blizance, Djevicu, Strijelca i Ribe.

Retrogradni Jupiter, planet mudrosti, rasta, sreće i obilja, poziva nas da preispitamo svoje ciljeve i posvetimo se osobnom razvoju. Dok je Jupiter obično simbol ekspanzije, kada je retrogradan, njegova energija usmjerava nas na introspekciju i povlačenje. Ovo razdoblje, koje traje do veljače sljedeće godine, donosi priliku da usporimo, preispitamo vlastite ambicije i dugoročne ciljeve, vratimo se starim projektima...

image
COURTESY EVERETT COLLECTION

Iako retrogradni planeti često donose izazovna razdoblja, retrogradni Jupiter nije nužno negativan. Ovo je vrijeme za dublje promišljanje, priliku da stanemo, usmjerimo energiju prema sebi i bolje se pripremimo za budući rast. Ovog puta, Jupiter je retrogradan u znaku Blizanaca, što znači da će komunikacija, učenje i razmjena ideja biti ključne teme. Najveći utjecaj ovog tranzita osjetit će Blizanci, Djevice, Strijelci i Ribe, čiji će osobni i profesionalni odnosi biti na testu.

Utjecaj retrogradnog Jupitera na horoskopske znakove

OVAN

Ovnovi će tijekom ovog razdoblja osjetiti potrebu da uspore i promisle prije djelovanja. Njihova uobičajena impulzivna energija neće im biti od koristi – morat će biti strpljiviji i odvagnuti sve opcije prije donošenja odluka. Ovo je prilika da nauče promišljati o dugoročnim posljedicama svojih poteza.

BIK

Bikovi će morati poboljšati svoje vještine rješavanja sukoba. Pažljivo će birati kada se uključiti, a kada povući, te će svakako izbjegavati sitne svađe. Ovo je period u kojem će morati naučiti kako diplomatski pristupiti problemima i zadržati mir u međuljudskim odnosima.

BLIZANCI

Blizanci će se suočiti s velikim promjenama, osobito u komunikacijskim i profesionalnim aspektima života. Uz malo hrabrosti, napuštanje negativnih okolnosti može ih dovesti do veće radosti i osobnog rasta. Ovaj tranzit traži da preispitaju svoje ciljeve i da se ne boje promjena.

RAK

Rakovi će morati razmotriti nezdrave odnose u svom životu. Suočavanje s toksičnim dinamikama i lošim navikama neće biti lako, ali bit će ključno za njihov emocionalni napredak. Ovo razdoblje donosi priliku da se oslobode emocionalnih tereta.

LAV

Retrogradni Jupiter potiče Lavove da razmisle o svojoj vrijednosti i financijskoj stabilnosti. Poželjet će se "uzemljiti" te donositi odluke iz uravnotežene pozicije, osobito kada je riječ o financijama. Sada je vrijeme da jasno definiraju svoje prioritete i dugoročne planove.

DJEVICA

Djevice će tijekom ovog razdoblja preispitivati svoje snove i dugoročne ciljeve vezane uz ljubav i obitelj. Retrogradni Jupiter ih potiče da se suoče s iluzijama o "savršenoj budućnosti" i da realno sagledaju svoje želje. Ovo je period kada će morati razmisliti o temeljnim životnim vrijednostima.

VAGA

Vage će u ovom razdoblju biti pozvane da se dublje bave vlastitim emocijama. Priznavanje gubitaka može dovesti do velikih emocionalnih rješenja. Retrogradni Jupiter im pruža priliku da iscijele rane i ponovno uspostave ravnotežu.

ŠKORPION

Škorpioni će tijekom ovog razdoblja osjećati potrebu da vrate svoju moć. Retrogradni Jupiter poziva ih da preuzmu kontrolu nad onim što mogu promijeniti i da postanu svjesni svoje unutarnje snage. Ovaj period donosi promjene, ali i priliku za osnaživanje.

STRIJELAC

Strijelci, kojima Jupiter vlada, posebno će osjetiti ovaj tranzit. Umjesto stalnog djelovanja, pozvani su da usmjere svoju energiju prema unutarnjem miru. Prihvaćanje odmora i razmišljanja bit će ključno za njihovu emocionalnu ravnotežu i budući napredak.

JARAC

Jarci će se fokusirati na usavršavanje svojih vještina i rad na dugoročnim ciljevima. Retrogradni Jupiter ih podsjeća da spor, ali stabilan napredak vodi ka uspjehu. Ovo je idealno vrijeme za razmišljanje o budućnosti.

VODENJAK

Vodenjake će retrogradni Jupiter potaknuti da se vode svojim principima i da otvoreno komuniciraju, osobito u odnosima koji im mnogo znače. Vrijeme je da jasno definiraju svoje granice i uvjerenja.

RIBE

Ribe će morati prihvatiti da ne mogu uvijek dobiti ono što žele i da je to ponekad blagoslov. Retrogradni Jupiter pomaže im da se fokusiraju na ono što im je zaista potrebno te da nauče biti zahvalne za ono što već imaju. Ovo je period duhovnog buđenja i emocionalnog iscjeljenja.

Kako najbolje iskoristiti retrogradni Jupiter?

Budite strpljivi: Retrogradni Jupiter usporava stvari, ali to ne znači da nema napretka. Koristite ovo vrijeme za promišljanje i planiranje.

Preispitajte svoje ciljeve: Jesu li vaši dugoročni ciljevi još uvijek u skladu s onim tko ste postali? Ovo je savršeno vrijeme za definiranje vaših ambicija.

Učite iz prošlosti: Jupiter često donosi lekcije iz prošlosti. Budite otvoreni za uvide koji dolaze iz prethodnih iskustava.

Fokusirajte se na unutarnji rast: Umjesto da tražite sreću izvana, okrenite se prema unutra. Meditacija, vođenje dnevnika i druge introspektivne prakse mogu biti posebno korisne tijekom ovog razdoblja.

Budite fleksibilni: Planovi se mogu promijeniti tijekom ovog tranzita. Prihvatite promjene i budite spremni prilagoditi se novim okolnostima.

Linker
15. listopad 2024 13:44