Kad počne sezona pripreme zimnice, teglice domaćih pekmeza od marelica, naranči, smokvi i ostalih vrsta voća obično preplave kuhinjske smočnice i hladnjake, no ima i ona jedna koju uvijek držimo - u kupaonici.
Riječ je, naravno, o marmeladi za tamnjenje, proizvodu smeđe viskozne teksture koja uistinu nalikuje bakinom pekmezu od šljiva. Žene kojima je stalo da im je ten maksimalno preplanuo do kraja ljeta od njega se na godišnjem odmoru ne razdvajaju.
Pripada posebnoj kategoriji proizvoda za sunčanje koji su tako formulirani da pridonose bržem i intenzivnijem tamnjenju, a istodobno sprječavaju isušivanje kože tijekom boravka na suncu. Prirodno tamnjenje kože, odnosno stvaranje melanina potiču hranjiva prirodna ulja kao što su ulje oraha ili mrkve, dok su za njegu i održavanje tamnog tena zaslužna njegujuća ulja, poput ekstra djevičanskog maslinovog ili ulja sezama.
Proizvedeni melanin je zaslužan za tamnjenje kože te njezinu prirodnu zaštitu, koja sama po sebi ipak nije dovoljna. Kad su osvanule na tržištu, dermatolozi nisu simpatizirali marmelade za tamnjenje jer niti jedna nije sadržavala zaštitni faktor, ali nova generacija tu je manu riješila, jer ih većina ima “ugrađenu” UV zaštitu.
No, s obzirom na to da ona nije visoka, preporučuje se ovu vrstu proizvoda koristiti ujutro do 11 sati ili nakon 17 sati bez obzira koliko dobro inače tamnite. Držite li se ovih uputa te tijekom boravka na moru redovito nanosite svoju omiljeni beauty pekmez, sjajna i osunčana koža vam je zagarantirana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....