PRIVATNI ALBUM
Ljetne uspomene

Savjeti modne dizajnerice i mlade mame za bezbrižan odmor: "Ako možete, vodite sa sobom bake i djedove"

Ana Bacinger, modna influencerica i vlasnica brenda Little Fashion Paradise, otkriva kako su ona i suprug Sebastijan organizirali ljetovanje s dvogodišnjim sinom Levom - bez stresa i drame

Ana Bacinger, modna influencerica i vlasnica brenda Little Fashion Paradise, otkriva kako su ona i suprug Sebastijan organizirali ljetovanje s dvogodišnjim sinom Levom - bez stresa i drame

Iako je prije dvije godina postala majka, 39-godišnja Ana Bacinger nije promijenila neke životne navike, poput načina na koji provodi godišnji odmor. Modna influencerica i vlasnica brenda Little Fashion Paradise (poznatog po originalnim T-shirticama i sweatshirticama, ali i dopadljivim košuljama, haljinama i modnim dodacima) obožava Istru i sunčani otok Brač, a ona i suprug Sebastijan Kodba vode računa samo o tome da poštuju ritam svog sinčića Leva - jer djeca, kao što se zna, vole red. Ana, inače rođena Varaždinka, sa sinom provodi svaki slobodni trenutak, stvarajući si najljepše uspomene, a tako je bilo i na nedavnom odmoru u Rovinju - gradu koji obožavaju i u kojem su se vjenčali 2021. Nakon povratka s odmora Ana nam je ispričala kako im je bilo i što bi preporučila drugim roditeljima koji se spremaju na put sa svojim dvogodišnjacima.

image

Mama Ana i sin Lev

PRIVATNI ALBUM

Je li vam bio problem organizirati odmor s dvogodišnjakom?

S Levom nikad ne znamo što nas čeka. No, on je predivan na putovanjima: voli nova mjesta, voli istraživati, dobro spava, samo što je akcija od ranog jutra pa sve do odlaska na spavanje. Na prvo putovanje s njim smo otišli kada je imao dva mjeseca, na more je išao sa šest mjeseci, a sa osam mjeseci je prvi put letio avionom - u Barcelonu. Sve je isto kao kad smo bili sami, jedino što se sada moramo prilagođavati njegovom ritmu i potrebama. I što smo malo umorniji nego prije. Dolazak djeteta je općenito velika avantura, bilo da putujete ili ste doma.

Kakve odmore sada najradije birate?

Odmore i dalje biramo za sebe, a njega nastojimo maksimalno prilagoditi situaciji. Vodimo računa o njegovom spavanju, to je jedino što nam diktira raspored. Zasad to sjajno funkcionira, njemu je svugdje zanimljivo i zabavno, voli akciju koja je uvijek kad smo na putu. Najradije odlazimo u Rovinj i Istru općenito, a kraj ljeta već tradicionalno provodimo u Postirama na Braču.

image
PRIVATNI ALBUM

Kako izgleda vaša jutarnja rutina dok ste na moru?

Naša jutarnja rutina kroz godinu je ista - Lev ima raspored koji si je sam složio još kao beba i toga se držimo. Svi zajedno doručkujemo na terasi, a nakon toga slijedi kupanje i uživanje na plaži. On još uvijek ima podnevni odmor, tako da se oko 11 sati vraćamo u smještaj na spavanje.

Birate li radije plaže ili bazene za osvježenje?

Uvijek radije biram plažu. Nema mi ljepšeg od jutra na moru, uz zvukove cvrčaka, lagani povjetarac i šum valova. Njemu je također divno jer brčka se u plićaku, igra se s kamenčićima, a ja u neposrednoj blizini lovim malo sunca i pijem kavu. Bazene općenito izbjegavam, pogotovo u vrijeme kad su velike gužve.

Što obavezno mora biti u vašoj prtljazi za odmor?

Na ovom zadnjem odmoru sam shvatila da uvijek uzmem previše stvari i da možemo gotovo bez svega osim bez njegove tješilice, dude i sove koja proizvodi zvuk.

image
PRIVATNI ALBUM

Kako Lev reagira na povratak kući s odmora?

Danima nakon povratka s odmora pitao nas je - kada ćemo opet ići.

Kako se brinete o sinovoj, ali i svojoj koži u ljetnim mjesecima?

Oboje imamo osjetljivu kožu, tako da vodim računa da kreme za sunčanje imaju visok faktor zaštite, no najvažnije mi je da imaju kvalitetne sastojke. Lev tijekom dana ima na sebi odjelce s visokom UV zaštitom i obavezno šeširić na glavi, a kad nismo na plaži, vodim računa da ima kapu, sunčane naočale i sloj kreme za sunčanje.

Koja vam je omiljena ljetna poslastica?

Dobar sladoled - Ombra Lab u Rovinju!

image

Ana Bacinger

PRIVATNI ALBUM

Jesu li vam draži aktivni ili lijeni odmori?

Mislim da bi vam svaki roditelj odgovorio da jednom kad dobijete dijete ne postoje odmori na kojima se ljenčari.

Sjećate li se svojih ljetovanja iz djetinjstva?

Onih prvih se ne sjećam, ali sudeći po pričama roditelja, bila su luda i nezaboravna. Tata mi je bio profesionalni vozač kamiona, tako da sam kao mala stalno putovala s njim, obišla cijelu našu obalu i kupala se stvarno na prekrasnim i u ono vrijeme praznim i neotkrivenim plažama. Zamislite Jadran prije više od 36 godina!

image
PRIVATNI ALBUM

Kakvi su vam planovi za ostatak ljeta?

Pravi godišnji odmor rezerviran je za Postire na otoku Braču, tako da se tome trenutno jako veselimo.

Što biste preporučili mamama dvogodišnjaka - kako provesti najbezbrižnije ljeto?

Ako imate mogućnost da ljetujete s bakama i djedovima - vodite ih sa sobom! Ako ste solo, uvijek se dobro sprijateljiti s ekipom koja ima djecu sličnog uzrasta jer će i vama, a i djeci biti ljepše na odmoru. Imam tu sreću da u Postirama imam prijateljice čije su djevojčice stare kao Lev pa se uvijek ima s kim igrati i zabavljati.

image

Lev je veliki obožavatelj putovanja, sa samo osam mjeseci putovao je u Barcelonu s avionom

PRIVATNI ALBUM
image

Obitelj se uvijek rado vraća u Rovinj, a kraj ljeta provode na Braču

PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM
Linker
08. rujan 2024 02:07