PRESS
Povratak u školske klupe

Uskoro kreće nova školska godina: Ovo je ultimativna shopping lista za školski pribor

Kako bi školarcima, ali i njihovim roditeljima, prvi školski dani bili i ostali lijepa uspomena, važno je pripremiti se na vrijeme.

Kako bi školarcima, ali i njihovim roditeljima, prvi školski dani bili i ostali lijepa uspomena, važno je pripremiti se na vrijeme.

Bez obzira na to uživaju li vaši klinci još na ljetnim praznicima ili već s velikim nestrpljenjem iščekuju prve školske dane, kvalitetna priprema za novu školsku godinu zasigurno će im osigurati bezbrižniji i lakši početak. Na popisu potrebne opreme tako su neizostavne školske torbe, pernice, bilježnice, olovke, radne bilježnice, atlasi, likovne mape i ostali školski pribor, a prije same kupnje potrebno je posebnu pažnju obratiti na njihovu kvalitetu. Naime, jedno od najvažnijih pravila kod opremanja školarca za školu jest sljedeće - osnovni školski pribor trebao bi biti što kvalitetniji. Ponekad to može biti vrlo izazovan zadatak, budući da cijena artikala striktno ne određuje i njihovu kvalitetu.

Školska torba

Prilikom biranja školske torbe potrebno je voditi računa o nekoliko stvari. Kao prvo, ona bi trebala biti ergonomskog oblika koji se prilagođava prirodnoj zakrivljenosti kralježnice. Tu je i neizostavna mogućnost postavljanja torbe kako bi pravilno "sjela" na djetetova leđa, shodno njegovoj visini i tjelesnoj konstrukciji. Bitno je i da naramenice budu dovoljno široke, kako bi nošenje torbe bilo što jednostavnije i lakše. Što se tiče materijala, školska torba trebala bi biti izrađena od čvrstog materijala koji može izdržati svakodnevno nošenje teških knjiga, kao i ostalih školskih potrepština.

image
PRESS

Pernica

Pernicu školarci koriste za pohranjivanje pribora kao što su olovke, gumice, ravnala i ostale sitne potrepštine, a pri samom odabiru veličine, kao i oblika dječje pernice prvenstveno je važno voditi računa o individualnim potrebama djece. Sama veličina pernice ovisi o uzrastu djeteta, odnosno koliko mu je pribora zapravo uopće potrebno u nastavi. Naime, ako školarci u nju pohranjuju mnogo pisaćeg pribora, preporučuje se odabrati pernicu nešto većeg volumena, ali i visine.

image
PRESS

Bilježnice i omoti

Najmlađima, koji po prvi puta sjedaju u školske klupe bit će potrebne pisanke i crtančice, a kako bi im svladavanje pisanja bilo lakše bilo bi najbolje odabati pisanke i crtanke koje sadrže grafomotoričke vježbe i predvježbe pisanja. I ostalim školarcima nižih razreda bit će potrebne pisanke, dok će oni stariji imaju klasične bilježnice, uglavnom jednu za svaki nastavni predmet.

image

Pčelica, crtanka i pisanka s grafomotoričkim vježbama i predvježbama pisanja, Školska knjiga

PRESS

Pribor za pisanje

Obične olovke, kemijske, bojice... Sve je to pribor za pisanje koji će svakom školarcu trebati tijekom cijele školske godine. Pritom ne smijemo zaboraviti na šiljila, kao ni gumice za brisanje, a roditeljima se preporučuje da se već najesen opskrbe s dovoljno pribora kako bi izbjegli nepotrebne brige tijekom školske godine.

image
PRESS

U slučaju da još uvijek niste nabavili sve što je potrebno vašem školarcu za povratak u klupe - za vas imamo dobru vijest. Sav školski pribor moguće je nabaviti u knjižarama ili na webshopu Školske knjige, a budući da su knjižare Školske knjige već desetljećima sinonim potpune pripreme za školu, ponuda, kao i brojne pogodnosti za kupce, i ove će godine osigurati lakše opremanje školaraca. Također nude provjereno najbolje didaktičke materijale poput dodatnih radnih bilježnica, radnih listića, vježbenica i zbirki zadataka koje školarcima olakšavaju razumijevanje i usvajanje nastavnih sadržaja.

Popusti se odnose na odabrane modele torbi, ruksaka, pernica i ostale opreme do 30 posto, popust na proizvod po izboru i odabrana izdanja Školske knjige pri sljedećim kupnjama. Uza sve to, Školska knjiga daruje i dodatnih 10 posto popusta na školski pribor i opremu za kupnju u minimalnom iznosu od 40 eura, kao i besplatnu dostavu za kupnju u istom iznosu u webshopu te plaćanje do 12 rata bez kamata.

image
PRESS

No to nije sve, tu su i dodatni popusti svim kupcima školskog asortimana, neovisno o visini potrošnje. Popust od 20 posto tako vrijedi za knjige korisne tijekom cjelokupnog školovanja (gramatike, pravopise i leksikone), jedan lektirni naslov u izdanju Školske knjige te jedan proizvod po izboru pri sljedećoj kupnji. Popust se ne odnosi na udžbenike, didaktička pomagala, radne bilježnice i već sniženi asortiman.

Dostupni su i popusti njihovih partnera - brojnih poznatih brendova koji nude veliki izbor odjeće i obuće, sportske opreme, zdrave hrane, začina, čajeva, kozmetike, satova i nakita te prijevoza i smještaja tijekom obiteljskih putovanja.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Školska knjiga

Linker
05. rujan 2024 11:07