Ivan Alduk

 ZVONIMIR FERINA
Eklektična moda

Domaći dizajneri predstavili svoje modne favorite za nadolazeću sezonu, izabrali smo najupečatljivije

Svoje kreacije za nadolazeću sezonu na drugoj po redu modnoj reviji ModernA EclectiC predstavili su Alduk, DeLight, JET LAG by Jasmina Arnautović, Atelier Igor Todorović, BiteMyStyle by Zoran Aragović i drugi...

Svoje kreacije za nadolazeću sezonu na drugoj po redu modnoj reviji ModernA EclectiC predstavili su Alduk, DeLight, JET LAG by Jasmina Arnautović, Atelier Igor Todorović, BiteMyStyle by Zoran Aragović i drugi...

Sinoć je u prepunom ambijentu Bure centra u Biogradu na Moru održana druga po redu modna platforma ModernA EclectiC u garaži trgovačkog centra Bure kojeg su organizatori Alen Ljubić i Anita Maričić pomno transformirali u eklektičnom stilu što je publici dalo potpuno novo iskustvo mode. Svoje kreacije za nadolazeću sezonu predstavili su domaći modni brendovi Alduk, DeLight, JET LAG by Jasmina Arnautović, BiteMyStyle by Zoran Aragović i drugi...

Modnu večer otvorio je poznati modni brand ALDUK, koji je jedan od stupova hrvatske mode već petnaest godina, a predstavio nam je uvid u svoju novu kolekciju za jesen/zimu 2024. naziva "Elpida". Moćna, vizualna moderna silueta nove kolekcije glam-rock prizvuka dolazi u tamnom tonu, mistične crne s pokojim akcentom u vidu sjajnih tkanina, a cijelokupna kolekcija osim tamnog dijela ima i modele u boji mesa i ružičastoj.

image

Ivan Alduk

ZVONIMIR FERINA
image

Ivan Alduk

ZVONIMIR FERINA
image

Ivan Alduk

ZVONIMIR FERINA

"Kolekcija "Elpida" ili u prijevodu s grčkog "nada" bazirana je na ljudskoj svijesti gdje stvari često vidimo crnima, pesimističnima, ali uvijek je tu negdje iza ugla ELPIDA koja nam vrlo lagano odjene "ružičaste naočale" tj. stvori nam optimističan pogled na zbivanja oko nas. Upravo taj psihološki trenutak postalo je netipična inspiracija za ovu kolekciju. ALDUK uvijek svoj dizajn bazira na funkcionalnosti, ali i dodatnoj vrijednosti gdje se u odjeći s njegovim potpisom osjećate poput modernog superheroja. Poznati dizajner kojeg rijetko viđamo na modnim pistama, ali redovito predstavlja svoje projekte putem modnih kampanja je oduševio mnogobrojnu publiku u Bure centru.

image

Ivan Alduk

ZVONIMIR FERINA
image

Ivan Alduk

ZVONIMIR FERINA
image

Ivan Alduk

ZVONIMIR FERINA

DeLight je predstavio zimsku kolekciju koja je pažljivo osmišljena do posljednjeg detalja, a predstavlja savršen spoj elegancije i ženstvenosti s pomakom ka modernom. Klijentice koje svoje povjerenje poklone ovom hrvatskom brandu bit će oduševljene odijelima u bojama izrađenih od vrhunskih prirodnih tkanina. Dominantne boje sezone u skladu sa svjetskim trendovima jesu bordo i plavičaste nijanse koji svaki komad čine još upečatljivijim. Kolekciju koju nam je DeLight predstavio nudi čitav spektar odjevnih komada - od odijela, svilenih košulja, viskoznih i vunenih haljina. Naglasak same kolekcije bio je na kaputima istkanim od najfinijih niti, a posebna pažnja se pridala konstrukciji i izradi koje su baza brenda koji se s ponosom diči svojom kvalitetom. Svi navedeni detalji ne samo da pridonose vizualnom identitetu kolekcije i brenda već garantiraju dugotrajnost i kvalitetu čineći svaki komad najboljim izborom u jesensko/zimskoj garderobi.

image

DeLight kolekcija

ZVONIMIR FERINA
image

DeLight kolekcija

ZVONIMIR FERINA

JET LAG by Jasmina Arnautović inspiraciju je za novu kolekciju jesen/zima 2024. pronašla u Arizoni nazvavši ju "Grand Canyon 024." Dizajnerica je kroz kolekciju provukla zemljane tonove od bež, smeđe, boje tople čokolade, bordo pa sve do svijetlo pink, svjetlucavih tirkiznih komada namijenjenu muškarcima i ženama s velikim naglasnom na detalje i siluetu.

image

JET LAG by Jasmina Arnautović

ZVONIMIR FERINA

Atelier Igor Todorović predstavili su modnu kolekciju "Bambola Spring Summer 2025." koja pobuđuje duh 60. godina prošlog stoljeća, slaveći emancipaciju i snagu žene. Centralni motiv kolekcije je žena koja vlada vlastitim odlukama i identitetom, prikazana kao "lutka" koja je samosvjesna i autentična. Fokus kolekcije je na savršenom kroju i promišljenom dizajnu koji ističe ženstvenost, a istovremeno zadržava eleganciju i suptilnu zavodljivost. Posebna pažnja posvećena je tkaninama i ručnoj izradi, koristeći češke kristale i inovativne materijale. Kolekcija spaja tradicionalno modno nasljeđe sa modernim izrazom, stvarajući suvremen i bezvremenski izgled. Paleta boja temelji se na klasičnoj crno-bijeloj, sa upečatljivim detaljima u burgundi crvenoj, što dodatno ističe stav žene koja sigurno korača kroz život i modu. Modni dodaci su nadopunjavali kolekciju, naglašavajući estetiku i konceptualni pravac Ateljea, te pružaju cjelovitu viziju modernog, snažnog ženskog stila.

image

Atelier Igor Todorović

ZVONIMIR FERINA
image

Atelier Igor Todorović

ZVONIMIR FERINA

BiteMyStyle by Zoran Aragović premijerno je predstavio novu kolekciju "Glitz", a svoje eklektične kombinacije boja, printeva i tekstura Zoran je upotpunio blještavim tkaninama i šljokicama koje su u prvom planu kolekcije. Od kolorita uz nezaobilazne crne i srebrne kombinacije Zoran je koristio rozu, kraljevsko plavu, ali i pastelne nijanse žute i narančaste. Predimenzionirani kaputi, maksi haljine i odijela samo su dio onoga što dizajner predlaže za nadolazeću sezonu. Midi suknje koje prate liniju tijela Aragović upotpunjuje sportskim majicama BITE ME natpisom izrađenim od ugodne pamučne felpe jer važno mu je da u svakoj novoj kolekciji zadrži svoj prepoznatljivi rukopis ali isto tako i da osvježi svoj dizajn sa zanimljivim detaljima. Hologramski efekti na zimskim kaputima i kratkim jaknama ili pak "poderani" traper od kojeg su izrađene lepršave haljine glavni su aduti BiteMyStyle modne priče.

image

BiteMyStyle revija

ZVONIMIR FERINA
Linker
04. listopad 2024 10:18