PRESS
Kao iz mašte

Osvojile su nas ove neodoljive torbice: Za izradu je potrebno i 35 sati, a glavni materijal je - papir

Ana Marija Hajduk, dizajnerica koji je hobi pretvorila u posao, otkrila nam je kako izrađuje svoje originalne kreacije.

Ana Marija Hajduk, dizajnerica koji je hobi pretvorila u posao, otkrila nam je kako izrađuje svoje originalne kreacije.

Ana Marija Hajduk na prvu nas je impresionirala svojim kreacijama od papira. Naime, ova vizualna menadžerica, u slobodno vrijeme dizajnira neodoljive torbice, koje se osim po tehnici izrade izdvajaju i po materijalu od kojih su načinjene. Ana Marija je rođena u okolici Varaždina, a od malena je, kako kaže, bila vrlo kreativna, uvijek je nešto izrađivala i crtala. Ideja za ove jedinstvne modele, došla joj je prije nekoliko godina, dok je surfala bespućima interneta.

image

Ana Marija Hajduk

INSTAGRAM

"Vidjela sam sličan dizajn, koji me odmah privukao. Tu su se umiješali moja znatiželja i upornost, te sam krenula istraživati tehniku izrade. Od prvih pokušaja proizvodnje prošlo je osam godina s time da već četiri godine svakodnevno, intenzivno izrađujem torbice", kaže vlasnica brenda AMD Dizajn.

Ana Marija Hajduk torbice

No, što ju najviše inspirira i od kojeg papira izrađuje svoje kreacije? "Inspiraciju pronalazim svuda oko sebe, neprestano pratim novosti i trendove. Najviše radim s recikliranim papirom iz magazina, te ukrasnim za zamatanje. Razne motive na papiru dizajniram i pomoću računalnog programa u kojem mogu aplicirati privatne fotografije, ali i sve ono što klijentice požele", otkriva Ana Marija, koja je nedavno počela izrađivati i kompletan nakit od papira.

image
PRESS
image
PRESS

Iako joj je teško izdvojiti omiljeni model najdraže su joj kreacije od recikliranog papira iz magazina, jer su kako kaže, posebne i lako uočljive. "Podižu svaku kombinaciju i lako se uklapaju u brojne outfite", kaže dizajnerica, kojoj za izradu jedne torbice trebaju sati i sati rada. "Modele izrađujem od papira impregniranog folijom. Ponekad uz papir kombiniram i drvo, koji nerijetko graviram. Proces izrade traje prosječno od 30 do 35 sati ovisno o modelu i veličini same torbice". Svoje originalne kreacije, koje se mogu nositi u svakoj prilici, namijenila je odvažnim ženama. "S obzirom na to da žene same biraju boju, model i veličinu, one odlučuju hoće li ih nositi u posebnim prilikama ili češće.

image
PRESS
image
PRESS

"Moji modeli ne podliježu trendu i lako se uklapaju u svaki stil", kaže Ana Marija, kojoj je plan nastaviti raditi ono što najviše voli. "Jako sam sretna što sam hobi pretvorla u posao u kojem doista uživam. U budućnosti planiram razne suradnje i revije, a najviše od svega želim maleni atelje, svoj kutak, gdje bi bila vidljiva sama izrada, a torbice odmah dostupne", naglašava za kraj ova uspješna mlada žena.

image
PRESS
image
PRESS
image
PRESS
image
PRESS
Linker
08. rujan 2024 21:11