Već je održana revija Paula Costelloea

 HENRY NICHOLLS/AFP/PROFIMEDIA HENRY NICHOLLS/AFP/PROFIMEDIA
Fashion Week

Što donosi londonski Tjedan mode? Slavi se 40. rođendan i priprema glamurozni spektakl, ali i šalje iznimno važna poruka

S više od 70 dizajnera koji prikazuju svoje kolekcije, od renomiranih brendova poput Burberryja i Erdema do uzbudljivih novih imena poput Bore Aksu i Di Petse, ovaj tjedan donosi živopisni prikaz budućnosti mode.

S više od 70 dizajnera koji prikazuju svoje kolekcije, od renomiranih brendova poput Burberryja i Erdema do uzbudljivih novih imena poput Bore Aksu i Di Petse, ovaj tjedan donosi živopisni prikaz budućnosti mode.

Ljubitelji mode uživaju na najjače ovih dana - nakon njujorškog, započeo je i Tjedan mode u Londonu koji traje do 17. rujna. Dok se modni svijet okuplja u britanskoj prijestolnici, ovaj događaj obećava dinamičnu kombinaciju novih talenata, ikoničnih brendova i inovativnog dizajna pretočenu u kolekcije za proljeće/ljeto 2025.

Ono što je posebno ove godine, londonski Tjedan mode obilježava svojih prvih 40 godina i obećava spektakularnu proslavu mode, kreativnosti i održivosti. S više od 70 dizajnera koji prikazuju svoje kolekcije, od renomiranih brendova poput Burberryja i Erdema do uzbudljivih novih imena poput Bore Aksu i Di Petse, ovaj tjedan donosi živopisni prikaz budućnosti mode.

image

Izložba Pam Hogg u Shoreditchu

IAN WEST/PA IMAGES/PROFIMEDIA IAN WEST/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Datumi i lokacije

Londonski Tjedan mode traje šest dana i održava se na raznim prestižnim lokacijama diljem grada. Stari hotel Selfridges ističe se kao ključno mjesto, posebno za nove dizajnere koji žele ostaviti svoj trag.

Što je novo ove sezone?

Tjedan mode naglašava ulogu Londona kao središta za vrhunski stil i nove talente. Posjetitelji mogu očekivati blistav niz kolekcija od etabliranih imena do novih dizajnera. Istaknuti trenuci uključuju glamur visoke oktanske vrijednosti od Molly Goddard i Harrisa Reeda, zajedno s tipično britanskim temama od dizajnera poput Richarda Quinna, Erdema i Burberryja.

Čije ćemo sve kolekcije vidjeti?

Ove sezone, Harris Reed, Patrick McDowell i Standing Ground novi su na rasporedu te će svoje kolekcije prikazati s Completedworks i EDELINE LEE, koji su dobili termine za revije. Mithridate se pridružuje rasporedu i svoju će kolekciju predstaviti u formatu prezentacije. Dizajneri koji se vraćaju na raspored su Kent & Curwen, Nensi Dojaka i TOGA. Također će svoje kolekcije prikazati i renomirani 16Arlington, Ahluwalia, Burberry, Chopova Lowena, DAVID KOMA, Dilara Findikoglu, Emilia Wickstead, ERDEM, FASHION EAST, KNWLS, Richard Quinn, ROKSANDA, Simone Rocha te TOVE.

Fokus je na održivosti

Tjedan mode stavio je značajan naglasak na održivost. eBay-ova "Endless Runway" prikazala je dizajnerske komade iz druge ruke, dok je Oxfamov "Style for Change" slavio radost second hand mode.

image

Jučer je održana Oxfam Style for Change revija s koje su upućene poruke o važnosti inkluzivnosti i održivosti

JORDAN PETTITT/PA IMAGES/PROFIMEDIA JORDAN PETTITT/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Katharine Hamnett, poznata po svojim politički nabijenim sloganima, poslala je snažnu poruku protiv modnog otpada, završivši održivi segment s njezinom kultnom majicom sa sloganom.

Linker
13. rujan 2024 12:00