TOMISLAV PANCIROV
nova sezona

Very demure, very mindful i neodoljivi allure Judite Franković Brdar

Sve hot termine s kojima (barem na društvenim mrežama) ulazimo u novu, jesensku sezonu prokomentirali smo s našom glumicom koja nam je otkrila i što želi gledati, čitati i slušati, ali i u čemu trenutačno najviše uživa.

Sve hot termine s kojima (barem na društvenim mrežama) ulazimo u novu, jesensku sezonu prokomentirali smo s našom glumicom koja nam je otkrila i što želi gledati, čitati i slušati, ali i u čemu trenutačno najviše uživa.

Judita Franković Brdar (42) glumica je koja u sebi nosi talent za ljepotu: modno-stilsku te umjetničku-izvođačku. Iza sebe ima dvije Zlatne arene, kritiku koja je voli - a sa sobom redovito nosi osmijeh, otvorenost i toplinu i jedan čaroban miris vrsnog Frédérica Mallea.

Znamo da je svako opisivanje zapravo - otkrivanje. A glumački allure treba znati čuvati - onaj koji ga ima u sebi, ali i mi, novinarski posrednici. Juditin glumački rad bori se protiv površnosti i utabava put kojim se u konačnici dolazi do cjelovite i uvjerljive interpretacije od koje se treba učiti. Jezik je najvažniji element ili jedan od najvažnijih elemenata naših socijalnih interakcija i uvijek ga iznova kroz umjetnost i medije stavljamo u pogon i "propitujemo". Živimo.

image
TOMISLAV PANCIROV

Stoga se u ovom razgovoru služimo suvremenim pop & hot terminima i jezičnim kodovima koji su ujedno odredili smjer naše nove kampanje u kojoj je sudjelovao kreativni trio fantastikus: Marija Kulušić odnosno njezina odjeća, Judita Franković odnosno njezina transformabilnost, Tomislav Pancirov odnosno njegova kreativnost i Iphone. Scenografiju potpisuje Park Hotel Capital, križanje Draškovićeve i Vlaške te park Ribnjak. Frizuru i šminku izvanredna Lucija Juroš.

Glumica nam kroz mini "eseje" govori o hot terminima, ali i praksama koje ju umiruju te glazbi, filmu, knjigama....

DEMURE

"Ludo mi je ovo vrijeme koje trendove doslovno mijenja preko noći. Mislim da smo trenutno zasićeni sa svime pa tražimo smisao u smirivanju i umjerenosti. Međutim mislim da je dugoročno važno okrenuti se na unutra i naći svoj vlastiti smisao, naći i sačuvati sebe i ne dozvoliti da svijet vlada nama već da mi vladamo svojim vlastitim svijetom."

image
TOMISLAV PANCIROV

MINDFUL

"Zapravo sam se kroz jogu i meditaciju upoznala s time, pa čak - sad kad razmišljam - i gluma ima veze s time, sa sposobnošću da budeš u trenutku, istovremeno svjestan svega i u svim smjerovima. Biti kao voda, moći se prelijevati i ulijevati, poprimati razne oblike... Moram priznati da sam prije imala puno više tu sposobnost, na nekoj nesvjesnoj, intuitivnoj razini sam samu sebe usmjeravala i osjećala, danas mi treba puno više alata da ogulim sve slojeve nepotrebnih informacija, nagomilanih pravila, i drugog raznoraznog smeća kojim smo zatrpani. U današnje vrijeme tako je teško imati dodir sa samim sobom, imam osjećaj da konstantno izmičem samoj sebi i to je moj najveći strah, da ne izgubim sebe pod teretom svega što bi i kako bi trebalo..."

image
TOMISLAV PANCIROV
image
TOMISLAV PANCIROV

DOPAMIN MENU

"Knjiga, učenje novih vještina, stvari koje mi raspiruju maštu, neka nova uloga totalno drugačija od već napravljenih..."

MIR

"Čitanje knjiga, miris jeseni, zagrljaj voljene osobe, kava s prijateljima, masaža, šetnja po prirodi, mir i tišina, boravak u praznom muzeju..."

JOURNALING

"Moram priznati da nisam od pisanja, nemam za to nekog pretjeranog talenta, u tom smislu više naginjem nekom kolažiranju tuđih misli koje me inspiriraju. U vrijeme moje mladosti bile su popularne bilježnice u koje smo prepisivali i upisivali neke misli i poeziju i upotpunjavali ih slikama izrezanim iz časopisa i dan danas to ponekad radim, na primjer u album za slike stavim neki polaroid koji upotpunim nekim lijepim mislima. Ili na primjer kad čitam knjige uvijek uza se imam bilježnicu u koju ću prepisati iz knjige nešto što me inspirira ili mi zagolica maštu."

image
TOMISLAV PANCIROV
image
TOMISLAV PANCIROV

SAMOKRITIKA

"Prekritična, ali to je nešto što nam je svima u ovakvim poslovima zajedničko, pretpostavljam. Stvaranje traži autorefleksiju, preispitivanje...uvijek želiš napraviti najbolje, iskreirati nešto dobro i zanimljivo, ali puno se stvari mora posložiti da bi stvari funkcionirale...nema recepta, samo traženje, niz pokušaja i pogrešaka i konstantna vjera i potreba za stvaranjem. Obožavam u ovom poslu baš to što mogu biti netko drugi, istraživati tuđe svjetove i ideje. Volim raznolikost, to mi je važno, uvijek tražim nešto novo za istražiti. Uvijek sam se borila protiv toga da se stavim u neki kalup i da taj kalup bude moja niša u kojoj ću provesti cijeli život, baš suprotno - novo, drugačije, izazovi,... radije bih pogriješila nego cijeli život igrala na sigurno i baš to je ljepota ovog posla, što uvijek mogu tražiti nešto novo i graditi sebe od drugih i s drugima. U stvaranju je tako da istovremeno moraš imati puno znanja i vještina i biti spreman ne znati ništa i vjerovati u sve. Utoliko sam ja i ništa i sve."

image
TOMISLAV PANCIROV
image
TOMISLAV PANCIROV

UNLEARNING

"Zapravo vjerujem da su naše mane i naše koristi i da samo treba naći balans i pravu mjeru, osvijestiti što funkcionira za nas i biti fleksibilan, znati reći i da i ne . Život i stvaranje su konstantno balansiranje i traženje ravnoteže."

OBITELJSKA TERAPIJA

"Moj doprinos je minimalan, i u službi filma i glavne priče. Beskrajno sam zahvalna što sam dio ovog sjajnog filma. Sonja Prosenc je nevjerojatno zanimljiva i široka redateljica i jako se veselim njenim budućim projektima."

image
TOMISLAV PANCIROV
image
TOMISLAV PANCIROV

DNEVNIK PAULINE P.

"Rad na tom filmu mi je priuštio neopisivo veselje. Dobila sam priliku raditi karakter koji pomalo pleše po rubu u izvedbenom smislu i to mi je bilo jako uzbudljivo i u ovom nastavku se ta prilika nastavlja, a Paulina i film se dotiču nekih novih važnih tema što mislim da će klincima biti kul. Uvijek se u radu nadaš da će stvari ispasti dobro, te ovakva vrsta uspjeha uvijek iznenadi."

TRENUTNO UŽIVAM U...

"Mirisu...jeseni, polako i teško se probija kroz ove grozne vrućine, ali ćutim ga i čeznem za njim, smiruje me ideja da će me uskoro preplaviti i zagrliti me. Miris jeseni stvara mi osjećaj mira, sigurnosti, neke vjere da će sve biti u redu, nekog novog početka..."

image
TOMISLAV PANCIROV
image
TOMISLAV PANCIROV

BOJA

"Čokolade, obožavam sve nijanse smeđe boje, zemljane tonove, lišće koje počinje padati s drveća, općenito sve boje jeseni, jesen je u svakom smislu moje doba godine..."

MUZIKA

"Trenutno mi paše zadimljena muzika, puna nekog gustog dima i brehtijanske atmosfere."

KNJIGA

"Zapravo sam u iščekivanju kako da dođem do nove knjige Želimira Periša, on je jedan od tih autora čije knjige ne možeš dočekati, toliko kreativan i i maštovit pisac čiji me svjetovi očaravaju. I čekam primjerak nove knjige Slavenke Drakulić "O čemu ne govorimo"... Na stolu mi stoji i novi batch knjiga iz knjižnice. Knjige su uvijek tu oko mene, nadomak ruke, čitanje knjiga je kao neko najbolje putovanje koje nema granica. Čitanje knjiga za mene je ultimativna sloboda."

image
TOMISLAV PANCIROV

FILM

"Zanima me novi Almodóvarov film s Tildom Swinton i Julianne Moore"

TEATRU

"Nestrpljivo iščekujem novu sezonu jer će obilovati novim projektima mojih prijatelja i jedva čekam vidjeti što su napravili."

SERIJA

"‘Kaos‘ mi zvuči zanimljivo, to je sljedeće na redu za binganje."

Linker
08. rujan 2024 11:01