Tamara Ralph

 INSTAGRAM
Svjetski uspješna

Dizajnerica haljine u kojoj je Angelina Jolie blistala u Veneciji stvara čudesne kreacije, pogledajte djelić tog stvaralaštva

Tamara Ralph dolazi iz obitelji kreativaca i dizajnera, a zbog zbog njezine strasti za stvaranjem jedinstvenih ikoničnih komada brzo se etablirala u luksuznoj modnoj industriji.

Tamara Ralph dolazi iz obitelji kreativaca i dizajnera, a zbog zbog njezine strasti za stvaranjem jedinstvenih ikoničnih komada brzo se etablirala u luksuznoj modnoj industriji.

Tamara Ralph (42), rođena Australka iz Sydneyja jedna je od najistaknutijih modnih dizajnerica današnjice, poznata po osnivanju luksuzne modne kuće Ralph & Russo. Njezina sposobnost kombiniranja tradicionalne elegancije s modernim stilom učinila ju je ikonom u svijetu visoke mode, a njezina priča o uspjehu fascinira i inspirira mnoge.

Rođena je u kreativnoj obitelji četvrte generacije stilista i dizajnera. Njezina prabaka bila je krojačica, a majka i baka također su bile povezane s modom. Od malih nogu pokazivala je interes za dizajn, počela je dizajnirati u dobi od 12 godina, pod brižnim vodstvom majke i bake, a studirala je na prestižnom "Whitehouse Institute of Design" u Sydneyu.

image
INSTAGRAM
image
INSTAGRAM

Zbog njezine strasti za stvaranjem jedinstvenih ikoničnih komada brzo se etablirala u luksuznoj modnoj industriji, a 2005. godine preselila se u London, gdje je upoznala poslovnog partnera Michaela Russoa. U Londonu je njezine dizajne prepoznala međunarodna publika, a s Russoom je 2010. osnovala tvrtku Ralph & Russo.

image
INSTAGRAM

Godine 2022. pokrenula je brend Tamara Ralph čija je ujedno i kreativna direktorica, a vizija njezine robne marke spoj je njezinog urođenog osjećaja za luksuz s majstorskim pristupom ključnim kategorijama proizvoda unutar luksuznog sektora. Kreirala je dizajne koji stoje iza nekih od najlegendarnijih žena i modnih trenutaka, uključujući svjetsku turneju Beyonce "Mrs. Carter", nekoliko haljina koje je na crvenom tepihu nosila Penélope Cruz, haljinu koju je Blake Lively nosila na premijeri filma "It Ends with Us" i zaručničku haljinu Meghan Markle.

image

Penélope Cruz na Filmskom festivalu u Veneciji 2019.

INSTAGRAM
image

Blake Lively na premijeri filma "It ends with us"

BRETT D. COVE/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA BRETT D. COVE/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image

Princ Harry i Meghan Markle zaruke

ALEXI LUBOMIRSKI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA ALEXI LUBOMIRSKI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ralph je kreirala i haljinu koju je Angelina Jolie nosila na svjetskoj premijeri svog filma "Maria" na 81. Filmskom festivalu u Veneciji. Glumica je prošetala crvenim tepihom u veličanstvenoj drapiranoj bež haljini koja je padala u prozračni šlep od šifona na leđima. Jolie je dodatno podigla monokromatski izgled stolom od umjetnog krzna u bež nijansi na koji je zakačila skulpturalni zlatni broš s cvijetom.

image
MARCO BERTORELLO AFP
image
MARCO BERTORELLO AFP

Tamara Ralph razvila je prepoznatljiv stil koji kombinira klasičnu eleganciju s modernim senzibilitetom. Njezini radovi ističu se izrazitom ženstvenošću, delikatnim detaljima i luksuznim materijalima, kao što su čipka, kristali i perle, a svaki od njih jedinstven je na svoj način.

Linker
05. rujan 2024 11:05