Prugice crveno-bijelo

 INSTAGRAM/ Matea Smolčić Senčar
LJETNI HIT

I Severina, baš poput Sabrine Carpenter, obožava crveno-bijele prugice: pronašli smo dizajnerski model koji nosi

Atraktivni dezen je u središte modne pozornost lansirala poznata američka pjevačica i glumica, a prihvatile su ga i naše slavne dame.

Atraktivni dezen je u središte modne pozornost lansirala poznata američka pjevačica i glumica, a prihvatile su ga i naše slavne dame.

Prugice su oduvijek bile dio divnih modnih priča, a kad ih spomenemo automatski nas asociraju na dizajnerske velikane poput Coco Chanel i Jean Paul Gaultiera koji su ih popularizirali, ali i sami često nosili. Njihova fascinacija prugicama bila je tolika da se one i dan danas nalaze u njihovim kolekcijama, a preuzeli su ih od mornara, točnije prugastih majica koje su bile dio tipične mornarske uniforme. Danas su prugice najprisutnije upravo ljeti, kada oslikavaju brojne kreacije, a trenutno su u fokusu ne klasične plave-bijele, već crveno-bijele varijante koje je u središte pozornosti lansirala Sabrina Carpenter. Naime, popularna pjevačica i glumica ih je nosila na reviji Vogue World Show 2024. fokusiranu na desetljeća francuske mode. Dio revije bio je posvećen 40-im godinama prošlog stoljeća i kupaćim kostimima. Njena pojava u atraktivnom dezenu od glave do pete instantno je impresionirala modni svijet koji je upravo crveno-bijele prugice proglasio najtrendi uzorkom sezone.

Tako je Sabina odjevena u crveno-bijeli badić s pripadajućim rupcem, koji je također "it” komad ljeta, Vogueovom pistom prodefilirala i prugastim sarongom brenda Jacquemus. Savršenu pin-up djevojku dočarala je crvenim natikačama i ružem, dok je atmosfera plaže bila još uvjerljivija uz plave tkanine koje su se vijorile uz pistu, oponašajući valove. A da trenutno najpopularniji dezen vole i Hrvatice, dokazale su Severina i Ana Uršula Najev koje su ga odjenule u vrlo ženstvenim varijantama. Tako ga je i naša pjevačica odjenula od glave do pete u formi zanimljive ljetne, svilene pareo-haljine s potpisom Dolce&Gabbana i pripadajućim sandalama vrtoglavo visokih potpetica, koje se vežu prugastim vrpcama. Jedini detalji kojima je začinila svoju trendi kombinaciju bile su zlatne naušnice.

image

Severina voli prugice s potpisom Dolce&Gabbane

INSTAGRAM/ Matea Smolčić Senčar

Svojim večernjim stylingom za koncert "Trag u beskraju” posvećen Oliveru Dragojeviću, očarala je i glumica Ana Uršula Najev koja je također odjenula crveno-bijelo, no u blještavoj verziji. Naime, njena končana haljina koja prati liniju tijela načinjena je od svjetlucavih lame niti, a savršeni modni partneri su joj pletena bež torbica i decentne sandale s remenčićima.

image

Glumica Ana Uršula Najev u končanoj haljini od lame niti

LIVIO ANDRIJIC/CROPIX

A kako bismo svi ostali u super trendu pronašli smo modele s dezenom koji je osvojio modnu scenu.

image

H&M, suknja 7,99 eura

PRESS
image

Mohito, majica 12,99 eura

PRESS
image

Net-A-Porter, Rixo, haljina 310 eura

PRESS
image

Reserved, haljina 22,99 eura

PRESS
image

Zara, majica 6,95 eura

PRESS
Linker
16. rujan 2024 21:19