WPA POOL/DAVID DYSON/SHUTTERSTOCK
Što vi mislite?

Njezin stil bio je predmet ismijavanja, a danas je na vrhu liste najbolje odjevenih: Kako se princeza našla na laskavom popisu?

Poznati časopis objavio je tko su najljepše odjevene osobe u Velikoj Britaniji 2024. godine, a na čijem se broju jedan našla članica kraljevske obitelji.

Poznati časopis objavio je tko su najljepše odjevene osobe u Velikoj Britaniji 2024. godine, a na čijem se broju jedan našla članica kraljevske obitelji.

Britanska princeza Beatrice s vremenom se profilirala kao jedna od važnijih članica kraljevske obitelji, deveta je u nasljednoj liniji krune i nosi titulu državne savjetnice s ovlastima obavljanja dužnosti umjesto kralja Charlesa, u slučajevima kada je on spriječen.

No ono čime ova 35-godišnja unuka pokojne kraljice Elizabete plijeni dodatnu pažnju je modni ukus ili možda po nekima neukus, zbog kojeg je česta tema britanskih, ali i svjetskih medija, a nerijetko je njezin stil bio i predmet ismijavanja. Mnogi se još sjećaju neobičnog šešira koji je nosila na vjenčanju princa Williama i Kate Middleton, a zbog kojeg su joj se jako rugali.

image

Eugenie i Beatrice na vjenčanju princa Williama i Kate Middleton 2011. godine sa šeširama zbog kojih su ih ismijavali

JOANNE DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Trinaest godina kasnije ta ista Beatrice proglašena je najbolje odjevenom osobom u Velikoj Britaniji prema izboru časopisa Tatler. Na sammo vrhu te liste našla se unatoč tome što je postala viralna zbog bizarnog šešira smeđe boje koji je nosila na vjenčanju princa i princeze od Walesa, a koji je inspirirao brojne memeove te 2011. godine. Sada je prozvana svjetionikom elegancije jer spaja krojeve nadahnute tradicijom i svježi glamur s modnih pista.

image

Princeza Beatrice (2022. godine)

STEPHEN COKE/SHUTTERSTOCK

I Beatrice i njezina sestra princeza Eugenie navodno su plakale zbog članaka koji su kritizirali sporne šešire, nakon čega se trude promijeniti stil. Njihova modna transformacija tekla je sporo, a nakon eksperimentiranja s različitim stilovima, Beatrice je postala vjerna luksuznim modnim markama poput Self Portraita, Beulah i The Vampire‘s Wifea. Prema pisanju britanskih medija, taj njen zaokret prema visokoj modi označio je primjetan pomak u njenom stilu, a može se primijetiti da je iz ormara izbacila većinu neobičnih ukrasa za glavu kakve je nekada obožavala nositi.

image

Princeza Beatrice i princeza Eugenie (2017. godine)

JONATHAN HORDLE/SHUTTERSTOCK

Sada je naširoko hvaljena zbog svojih elegantnijih kombinacija, a za što je ponajviše zaslužna njezina stilistica Olivia Buckingham, koja također surađuje s manekenkom i glumicom Poppy Delevingne i manekenkom Nicky Hilton.

"Volim pomicati granice svojih klijenata, ali se isto tako držati njihove autentičnost. Ne želim da suradnja bude jednostrana, ono u čemu uživam je da im dam kreativnu slobodu, a zatim se nađemo u sredini i osmislimo čaroban izgled", izjavila je Olivia za Daily Mail.

Kakve je modne kombinacije princeza Beatrice nosila prije desetak godina, a kakve nosi danas možete pogledati u nastavku. Koliko je unaprijedila svoj modni stil - ostavljamo vama na procjenu.

image

Beatrice i Edoardo Mapelli Mozzi (2023. godine)

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image

Princeza Beatrice (2022. godine)

ANL/SHUTTERSTOCK
image

Princeza Beatrice (2018. godine)

NICK HARVEY/SHUTTERSTOCK
image

Princeza Beatrice (2015. godine)

DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK
Linker
15. rujan 2024 11:13