Billy Howle, Nicole Kidman, Sam Nivola i Jack Reynor

 ?STARZ! MOVIE CHANNEL/COURTESY EVERETT COLLECTION
Netflixov hit

Outfiti u seriji "Idealan par" definicija su old money estetike, a jedan dizajner je, sasvim logično, posebno zastupljen

Ako ste pogledali seriju br. 1 na Netflixu, sigurno ste se zapitali tko je tako besprijekorno odjenuo likove i koje brendove nose, a mi vam donosimo odgovore.

Ako ste pogledali seriju br. 1 na Netflixu, sigurno ste se zapitali tko je tako besprijekorno odjenuo likove i koje brendove nose, a mi vam donosimo odgovore.

Vrlo brzo se na prvo mjesto najgledanijih popela Netflixova serija "Idealan par" i ne možemo reći da nas to čudi. Zabavna, blago sapuničasta dramska serija koja prati bogatu obitelj je samo po sebi dovoljna, a još kad se u sve uklopi misterij ubojstva, teško da može omanuti. Serija je temeljena na knjizi Elin Hilderbrand, režirala ju je Susanne Bier, redateljica "Noćnog menadžera", a glume Nicole Kidman, Liev Schreiber, Dakota Fanning i Eve Hewson. Radnja je smještena na imanju jedne od najbogatijih obitelji s otoka Nantucket, gdje se planira vjenčanje jednog od sinova. Na jutro velikog dana, otkriva se mrtvo tijelo.

image

Bež i plave prevladavaju kostimografijom

NETFLIX


To je samo uvod i ne želimo spoilati ako kojim slučajem još niste pogledali, ali ono što je lako zaključiti ako samo i pogledate trailer je da su kostimi besprijekorno utjelovljenje old money estetike.

Kako bi dočarala bogataški stil života, redateljica je angažirala dansku dizajnericu kostima Signe Sejlund s kojom je već radila na nekoliko projekata, a Sejlund je također surađivala s Nicole Kidman na HBO seriji "The Undoing".

image

Ako se pitate kako izgleda ‘Nuntucket crvena‘, pogledajte odijelo koje nosi Jack Reynor, to je ta nijansa

NETFLIX

Kostimografkinji je kao modni izvor i pomoć u istraživanju poslužila prijateljica koja ima kuću na Nantucketu i jedan od prvih detalja koji je izronio je "Nantucket crvena" nijansa.

image

Billy Howle, Nicole Kidman, Sam Nivola i Jack Reynor

?STARZ! MOVIE CHANNEL/COURTESY EVERETT COLLECTION

"Predivna je, poput boje maline, i nikad prije nisam čula za nju," rekla je Sejlund. "Kada sam istraživala, pitala sam se što je to s tim crvenim hlačama koje su tamo posvuda, a moj prijatelj mi je rekao da su to najpoželjnije hlače otočke elite, i naravno, morali smo ih imati puno u seriji."

Nicole Kidman glumi Greer Garrison Winbury, matrijarha obitelji, uglednu spisateljicu koja se udala u bogatašku obitelj, a kostimografkinja ju je odijevala najčešće u plave nijanse kako bi se uklopila s morem te u krem i bijele boje kako bi istaknula njezin status.

image

Nicole često nosi plave nijanse, kostimografkinja je tako željela povezati njezin lik s oceanom koje okružuje otok

NETFLIX
image

Bež nijanse uvijek izgledaju skupo

?STARZ! MOVIE CHANNEL/COURTESY EVERETT COLLECTION
image

Nicole Kidman i plava boja oceana

?STARZ! MOVIE CHANNEL/COURTESY EVERETT COLLECTION

Upravo je Signe Sejlund dizajnirala vjenčanicu mladenke, dok je za ostalu garderobu pažljivo birala odjeću iz različitih izvora, s posebnim naglaskom na jednog dizajnera, Ralpha Laurena, ključnog u svijetu američkog bogatstva.


image

Haljina Ralpha Laurena kao statusni simbol elite s Nantucketa

NETFLIX

No, Signe Sejlund je pazila da ne koristi samo jednog dizajnera: "Tako radim na svakom poslu. Pokušavam stvoriti garderobu koja nije od jednog dizajnera jer mislim da stvarni svijet nije takav. Ali, moram reći, Ralph Lauren je očito bio veliki faktor u ovoj seriji jer je to upravo taj svijet".


image

Missoni haljina koju nosi Merrit bila je poseban izazov

NETFLIX

Jedan od ključnih komada je haljina koju lik Meghann Fahy, Merritt, nosi na probnoj večeri, a kupljena je u Missoniju.
"To je bio prilično nezgodan zadatak jer joj je trebala haljina u kojoj može ući u vodu, a nije ju smjela skinuti. Jednog dana ušla sam u Missoni trgovinu u New Yorku i pronašla čudnu haljinu koja je izgledala poput algi i pomislila sam: možda bi to moglo biti to", otkriva kostimografkinja dodajući da je jednu kupila i ponijela je kući kako bi vidjela kako će reagirati u vodi. "Plutala je i izgledala predivno, gotovo kao alge, što je na kameri izgledalo vrlo lijepo", rekla je.

A crvena haljina koju je nosila mladenka na probnoj večeri? Izbor je slučajno pao nakon letimičnog pogleda u izlog Dolce & Gabbane u New Yorku.

image

Haljinu koju je nosila mladenka na probnoj večeri potpisuje Dolce&Gabbana

?STARZ! MOVIE CHANNEL/COURTESY EVERETT COLLECTION

"Pitala sam se što odabrati? Je li Greer odabrala haljinu ili ju je Amelia sama kupila?‘ Htjela sam pronaći nešto što bi ona odabrala, a da se ističe. Na kraju, Amelia je jedina koja tu večer nosi nosi crveno", otkriva.

Po Sejlund, sve je u malim detaljima koji stvarno označavaju bogatstvo obitelji — poput plavih ogrtača s monogramima i narančastim obrubom, koje svaki član obitelji ima s inicijalima.

"To su te male stvari koje to pokazuju da se radi o bogataškoj obitelji - više od dizajnerske torbe, više od brendirane dizajnerske torbe. To su te sitnice koje jednostavno... jednostavno su tu", kaže.

Linker
17. rujan 2024 09:43