MATEA SMOLčIć SENčAR
Simbol elegancije

Severina kao djevojka s bisernom naušnicom: Posljednji pozdrav ljetu sa savršenim komadom nakita

Kao jedan od najstarijih dragocjenosti u svijetu mode, biserni nakit ne samo da ima bogatu povijest, već je i znak prirodne ljepote.

Kao jedan od najstarijih dragocjenosti u svijetu mode, biserni nakit ne samo da ima bogatu povijest, već je i znak prirodne ljepote.

Severina (52) uživa u zadnjim danima ljeta na toplom jugu, odakle se javila svojim obožavateljima na profilu na Instagramu, kao i uvijek brižno dotjerana, pazeći na svaki detalj koji ima na sebi, među kojima se istaknula naušnica u obliku školjke s biserom u sredini.

"Djevojka s bisernom naušnicom" napisala je pjevačica uz opis fotografije, inspirirana kultnim umjetničkom djelom slikara Johannesa Vermeera iz 1665. godine, koje je inače proglašena najljepšom nizozemskom slikom u povijesti likovne umjetnosti. Nazivaju je i "Monom Lisom sjevera", a izložena je u haškom muzeju Mauritshuis. Po književnom predlošku Tracy Chevalier 2003. godine snimljen je i istoimeni film sa Scarlett Johansson i Colinom Firthom u glavnim ulogama. Priča se fokusira na izmišljen odnos između Vermeera i njegove sluškinje Griet koja postaje njegova muze inspiracija. Režiju potpisuje Peter Webber, a film je hvaljen zbog vizualne ljepote i kinematografije koja oponaša Vermeerov stil osvjetljenja i kompozicije, stvarajući atmosferu nalik njegovim slikama. Bio je nominiran za nekoliko prestižnih nagrada, uključujući Oscara, Zlatni globus i BAFTA-u.

Biserni nakit oduvijek je bio simbol elegancije i sofisticiranosti. Biseri koji se formiraju unutar školjki često se koriste u izradi ogrlica, narukvica i naušnica. Njihova prirodna ljepota i sjaj čine ih savršenim izborom za posebne prilike, a možemo ih kombinirati i sa svakodnevnim modnim kombinacijama. Svaki biser je jedinstven, a razlikujemo ih po paleti boja, koje se prelijevaju od bijele do zlatne i ružičaste nijanse.

Ne znamo odakle je Severinina naušnica, ali mi smo pronašli nekoliko favorita iz aktualnih kolekcija domaćih brendova čiji su biseri porijeklom iz slatkih voda.

image

Iva Viljevac Lucky Pearl narukvica s riječnim biserima, 29 eura

IVA VILJEVAC
image

Iva Viljevac Pearl Drop ogrlica s riječnim biserom, 59 eura

IVA VILJEVAC
image

Iva Viljevac Pearl Drop Infinite naušnice s riječnim biserima, 89 eura

IVA VILJEVAC
image

Juno studio naušnica Dana sa slatkovodnim biserima, 70 eura

JUNO STUDIO
image

Juno studio naušnice Ola sa slatkovodnim biserima, 50 eura

JUNO STUDIO
image

Mi Alma Floral Rosequartz Blossom" naušnice sa slatkovodnim biserima, 157 eura

MI ALMA
image

Mi Alma Bee Drops Gold s visokokvalitetnim slatkovodnim biserima, 45 eura

JASMINA DRAGANIC MI ALMA
Linker
08. rujan 2024 09:19