Zagrebački glumac, kojeg možemo gledati u dva kazališta, predstavlja svoje stilske favorite u sezoni slojevitog odijevanja - vintage baloner i sako te upečatljive čarape.
Unatoč osjećaju neizvjesnosti, koji u svakodnevni život unose Covid-19 i sve strože epidemiološke mjere, zagrebački glumac Robert Španić (29) u jesen ulazi ambiciozno, s mnogo planova. Nedavno je imao premijeru predstave “Ništa nova” u varaždinskom HNK-u, početkom studenog zaigrat će u “Nepoznatoj iz Seine” u &TD-u, a još će jedan projekt, prema drami “Avijatičari” Damira Karakaša, imati svoju praizvedbu u prosincu. No, glumačke vještine nisu jedine zbog kojih Španić privlači pažnju: kaže da ne prati modu, ali ima stila i manekenskog iskustva. Prije nekoliko godina nosio je reviju dizajnera Tonija Rice, a nogavice od hlača i trenirke redovito utakne u čarape. Na to ga je inspirirala dizajnerica Vivienne Westwood, koja je na isti način stilizirala modele na svojoj reviji 2015.
Koliko pažnje posvećujete odijevanju?
- Zbog proba u kazalištu najčešće sam u trenirkama i tenisicama, a loše raspoloženje ponekad popravljam - lijepom odjevnom kombinacijom.
Nosite li second hand odjeću?
- Najdraži mi je predimenzionirani baloner koji sam kupio baš u jednoj trgovini s vintage odjećom u Rimu. On mi je obvezan dio garderobe, pogotovo kad zahladi, jer ispod njega mogu nositi i majicu i džemper, pa i - sako. Imam desetak očevih i djedovih modela, koji su godinama stajali na obiteljskom tavanu. Najviše nosim tamnoplavi Versaceov s tankim bijelim prugama.
Kakvu obuću preferirate?
- Obožavam tenisice. Trenutačno nosim Adidasov model Gazelle, koji zimi zamijenim visokim zelenim parom brenda Nike. Od cipela su mi omiljene niske, tamnocrvene s malo debljim potplatom koje sam kupio na prošlogodišnjem gostovanju u Sjevernoj Makedoniji.
Kako održavate kondiciju?
- Posljednjih godina redovito idem u teretanu i u saunu, koje sam, doduše, pomalo zanemario zbog proba. No, čim se one prorijede, vraćam se jutarnjem vježbanju, a dotad se držim LCHF prehrane. Uzgajam klice, fermentiram vlastiti domaći kefir, pečem kruh od kokosovog brašna, radim sirove torte... Volim kuhati, a s obzirom na to da sam hedonist, kad se zaželim nečeg "nezdravog", obično si to priuštim, ali se brzo vratim na svoju kuhinju.
Čitajte i:
Nema više čednosti: Graciozna Britanka: Kako je djevojčica postala frajerica
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....