FRANCESCA BABBI LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
Modna inspiracija

Naša stilistica otkriva 5 basic komada koje bismo svi trebali imati u ormaru ove jeseni, ali i kako ih stilizirati

Ana Nikačević izdvojila je pet must have komada u nadolazećoj sezoni, a pritom dodala i nekoliko zanimljivih ideja kako ih stilizirati - sve otkrivamo u nastavku.

Ana Nikačević izdvojila je pet must have komada u nadolazećoj sezoni, a pritom dodala i nekoliko zanimljivih ideja kako ih stilizirati - sve otkrivamo u nastavku.

Iako ljeto još uvijek traje, modni svijet polako se okreće jesenskim kolekcijama te najavi trendova koji će prevladavati u sezoni koja je pred nama. Tako će i ovu, kao i svaku sezonu dosad, obilježiti vladavina određenih komada, ali i odlazak nekih bez kojih prijašnje mjesece jednostavno nismo mogli niti zamisliti. O tome kojih bismo pet ključnih komada u ženskoj garderobi ove jeseni obavezno trebali imati pitali smo stilisticu Anu Nikačević - ona nam je otkrila svoje osobne favorite, ali i savjete kako ih najbolje ukomponirati u naš outfit.

Bijela poplin muška košulja

Ove jeseni bijela poplin muška košulja postaje ključni komad za stvaranje modernog i sofisticiranog looka, inspiriranog kolekcijama poznatih modnih kuća, između ostaloga Prade i Miu Miu.

Kako stilizirati:

TWIST S KRAVATOM

Nosite bijelu poplin košulju s kravatom i kombinirajte je sa suknjom visokog ili niskog struka u kombinaciji s loafericama i bijelim čarapama, kreirajući takozvani "preppy" look. Ova kombinacija stvara kontrast između formalnog i casual stila, zadržavajući pritom chic izgled, dok kravata cijelom outfitu dodaje određeni element sofisticiranosti.

image
VALENTINA VALDINOCI LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

SLOJEVITO S DŽEMPEROM

Za nešto hladnije jesenske dane, bijelu poplin košulju možete nositi ispod tankog vunenog džempera, s ovratnikom koji viri iznad ruba džempera.

ELEGANTNO I ASIMETRIČNO

Zakopčajte samo nekoliko gumbova u sredini košulje, ostavljajući ovratnik i donji dio raskopčanim. Ovaj asimetrični način nošenja košulje daje dinamičan i moderan izgled, savršen za kombiniranje s hlačama visokog struka. Spomenuti načini stiliziranja bijele poplin košulje omogućavaju vam da se poigravate s različitim stilovima i prilagodite je različitim prigodama, od formalnih do potpuno ležernih.

Baloner

Baloner je bezvremenski komad koji nikada ne izlazi iz mode, a ove sezone dolazi s određenim pomakom. Klasičan kroj u neutralnim bojama poput camel ili crne uvijek je siguran izbor, ali možete se odlučiti i za nešto odvažniju varijantu.

Kako stilizirati:

UPEČATLJIVE BOJE

Isprobajte baloner u jarkim bojama poput električno plave ili crvene. Kombinirajte ga s neutralnim komadima kako bi baloner ostao u fokusu.

image
VALENTINA VALDINOCI LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

SJAJNI MATERIJALI I TEKSTURE

PVC ili koža s teksturom looku dodaju moderan štih, a možete ga nositi s casual komadima poput pletiva ili traperica za kontrast između elegantnog i ležernog.

NEUTRALNA BAZA S AKCENTIMA

Ako ipak volite neutralne boje i klasične krojeve, u tom slučaju osvježite look torbom u jarkoj boji ili upečatljivim cipelama. Tako ćete dodati dašak boje bez narušavanja elegancije. Baloner je idealan za igru s raznim stilovima, bilo da ga nosite na klasičan ili trendi način, te vam omogućava da zadržite sofisticiran izgled s osobnim pečatom.

Kožna jakna

Kožna jakna je bezvremenski komad odjeće koji se uvijek nosi, bez obzira na to kakve promjene u trendovima u tome trenutku bile. Njezina izdržljivost, kvaliteta materijala i svestranost čine je ključnim komadom u svakom ormaru. Kvalitetna kožna jakna može trajati godinama, a s vremenom poprima jedinstvenu patinu koja joj dodaje karakter. Osim toga, lako se kombinira s raznim stilovima, od casual do elegantnog, te se može nositi u različitim sezonama, što je čini dugoročnom i pametnom investicijom.

Kako stilizirati:

KOŽNA JAKNA S JEANSOM I BASIC BIJELIM T-SHIRTOM

Klasična kombinacija koja nikada ne izlazi iz mode. Odaberite jeans koji najbolje pristaje vašoj figuri - može biti straight-cut, wide-leg, mid ili low waist. Dodajte basic bijeli T-shirt za jednostavan, ali chic izgled. Ovaj outfit je savršen za dnevne aktivnosti ili casual izlaske. Završite look s tenisicama ili chunky ravnim cipelama.

ALL-BLACK LOOK

Postignite sofisticirani, minimalistički izgled kombinirajući kožnu jaknu s crnim hlačama i crnom dolčevitom. Ovaj monokromatski stil uvijek izgleda elegantno i moćno, a možete ga dodatno naglasiti i uokviriti crnim sunčanim naočalama, čizmama i torbom.

image
VALENTINA VALDINOCI LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

OVERSIZED KOŽNA JAKNA S MAXI SUKNJOM I TRANSPARENTNIM DETALJIMA

Oversized siluete dominiraju modnim trendovima u 2024. godini, a kožna jakna u ovoj verziji postaje ključni komad koji možete kombinirati na različite načine. Nosite je zajedno s maxi suknjom ili slip haljinom kako biste postigli ženstvenu siluetu s pomakom. Odlučite se za suknju ili haljinu s transparentnim slojevima ili suptilnim izrezima. Ovi detalji stvaraju zanimljiv kontrast između odabranih materijala, te spajaju naizgled nespojivo - nježnost i snagu, što outfit čini jedinstvenim i upečatljivim. Kako biste upotpunili ovaj stil, dodajte chunky nakit poput masivnih narukvica ili statement ogrlice, koje će unijeti dodatnu dimenziju outfitu, dok će robusne čizme dodatno naglasiti edgy karakter ovog stila.

Torba kao ključan modni dodatak

Torba je ključan modni dodatak koji prvenstveno treba biti praktičan, funkcionalan i lako kombiniran s različitim odjevnim kombinacijama. Idealno bi bila torba koja se lako uklapa u svakodnevne stajlinge, nudeći istovremeno i stil i funkcionalnost.

image
MATTIA ARIOLI LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Kako stilizirati:

Ako se odlučite za torbe u neutralnim bojama i tonovima, uvijek možete dodati osobni pečat birajući zanimljive oblike i detalje koji komuniciraju vaš stil i osobnost. Naprimjer, ako odaberete klasičnu bež, crnu ili sivu torbu, razmislite o torbama s jedinstvenim dizajnerskim elementima kao što su neobični oblici, interesantni ručke, kopče i ili neobični metalni detalji. Ovi elementi mogu unijeti svježinu i karakter u vašu svakodnevnu garderobu, istovremeno zadržavajući svestranost neutralnih boja. Kada birate torbu, fokusirajte se na kvalitetu izrade i materijala, kako bi vam torba dugoročno služila i zadržala svoj izgled.

Udobne cipele loaferice ili gležnjače

Udobnost i stil uvijek čine najbolji spoj trenda i praktičnosti, a basic komadi obuće ove jeseni definitivno će biti udobne loaferice ili gležnjače.

image
VALENTINA VALDINOCI LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Kako stilizirati:

CHUNKY LOAFERICE

Ove cipele s debelim potplatima odlično se uklapaju u ležerne i sofisticirane kombinacije. Nosite ih sa suknjama ili finim hlačama s oversized blejzerom za sofisticiran, ali udoban izgled. Ova kombinacija pruža moderni štih, idealna za svakodnevne aktivnosti ili casual izlaske.

GLEŽNJAČE S ČETVRTASTIM VRHOM

Ove gležnjače, poznate po svom urbanom izgledu, savršeno se uklapaju s trapericama širokih nogavica i cropped pletivom. Ova kombinacija stvara savršeni urbani stil koji je istovremeno moderan i udoban, idealan za gradsku svakodnevicu ili večernje jesenske izlaske.

Linker
16. rujan 2024 16:25