LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
Fashion report

Što ćemo nositi ove jeseni? Domaća stilistica otkriva koje su najbolje modne investicije, a koji komadi odlaze u zaborav

Ivana Pavić najavila je trendove koji će dominirati u sezoni koja je pred nama.

Ivana Pavić najavila je trendove koji će dominirati u sezoni koja je pred nama.

Svaka sezona sa sobom donosi određene novitete u svijetu trendova, kao i nastavak dominacije onih koji su već neko vrijeme aktualni na modnoj sceni. O ključnim komadima koji će se najesen najviše nositi, u što bismo trebali uložiti, ali i kako stilizirati savršenu dnevnu te večernju kombinaciju razgovarali smo sa stilisticom Ivanom Pavić.

image

Ivana Pavić

DANKO ŠIMUNOVIĆ

Koji su ključni trendovi za jesensku sezonu koja je pred nama? Koji će se komadi i kako nositi?

- Svakako se događa zaokret u vidu povratka profinjenijem odijevanju kroz siluetu. Glavna zagovornica tog stila već neko vrijeme je Miuccia Prada. Sukladno tome ove jesenske sezone jako će biti popularni pleteni kardigani koji su dugo bili smatrani dijelom bakine uniforme, no ako se stiliziraju uz dobar par traperica ili pak mini suknju zrače totalno drugačije. Također sukob materijala u vidu pletiva i svilenkastih ili pak satiniranim tekstura daje zanimljivost kombinaciji te će svakako biti jedno od stilističkih rješenja u prijelaznom periodu. Što se kroja hlača tiče - takozvani bačvasti "barrel" modeli nogavica otkako su predstavljeni prošle godine na reviji modne kuće Alaïa, postali su pravi predmet žudnje mnogih zaljubljenica u modu.

image

Bačvasti kroj traperica bit će jedan od najtraženijih u jesenskoj sezoni koja je pred nama

THE STYLE STALKER LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Radi se o kroju koji se izvija na boku i sužava u području gležnja, tako da savršeno zaokružuje žensku figuru. Žene koje nisu prirodno nagrađene sa ženstvenom figurom, takav kroj ju stvara. Odijevanje u jednoj boji - takozvani monokromatski izgled od glave do pete je nastavak zaokreta povratku profinjenog odijevanja. Od boja će svakako dominirati nijanse zemljano-zelenih nijansi, dok će bordo biti hit boja što se tiče modnih dodataka kao što su torbice i obuća.

image

Bordo će biti hit boja među modnim dodacima poput torbice

CHIARA MARINA GRIONI LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Kao i svake jeseni nezaobilazni uzorci će biti karirani i životinjski, a traper koji nikada i nije sišao s modnog trona nudi sve zanimljivija dizajnerska rješenja i nudi prostora za igranje što se stiliziranja tiče - traper setovi, igranje sa siluetama i proporcijama, suknje, all denim kombinacije - na vama je da odaberete.

image

Popularnost animal printa neće jenjavati niti najesen

VALENTINA VALDINOCI LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Špic silueta obuće - i jedina koja laska ženskoj nozi (ako se mene pita) je na vrhuncu svoje moći u većini dizajnerskih kolekcija - a to će se preslikati i na high street ponudu.

U koje se trendove i komade od navedenih isplati uložiti?

- Uvijek ističem kako je kvalitetan par traperica koji laska vašoj figure alfa i omega kada je riječ o izgradnji stila - jer su transformativne, kombinirane i mogu se nositi od casual preko smart business do večernjih prigoda uz adekvatno stiliziranje. Upravo su bačvasti modeli jako zahvalni za kombiniranje pa svakako treba obratiti pozornost na takve modele. Kvalitetni modni dodaci - obuća i torbe su uvijek "točka na i" svakom outfitu, a iskustvo me naučilo da baš bordo modeli osvježe kombinaciju, daju dašak boje, ali i dalje ostajete u tom neutralnom i nenametljivom spektru, ali također mogu biti izvrsna podloga za kombiniranje s drugim bojama.

Koje će biti ultimativne dnevne/poslovne i večernje kombinacije ove jeseni?

- Svakako će naglasak biti na kombinacijama koje izgledaju ležerno i opušteno, ali opet pomno stilizirano, izrađene od kvalitetnih materijala i kroja koji laska figuri. Tu će svakako prednjačiti setovi, maksi suknje u kombinaciji s polo majicama ili pak košuljama, ležerni modeli hlača i traperica u kombinaciji s finim pletivom. Uz kvalitetne odjevne komade, obratite pažnju i na kvalitetne modne dodatke koji određuju smjer svake kombinacije. Što se večernjih kombinacije tiče, satinirani materijali koji grle tijelo, ali i razno razne varijacije puf suknji i haljina će se moći vidjeti ove jeseni. Maslinaste i mutirane zelene nijanse će definitivno biti hit boje ove jeseni, kao i sve zemljane nijanse.

image

Naglasak će biti na kombinacijama koje izgledaju ležerno i opušteno, ali opet pomno stilizirano, izrađene od kvalitetnih materijala i kroja koji laska figuri

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Što vidite da se od lanjskih trendova više neće nositi, a čija bi se dominacija mogla nastaviti?

- Najesen se neće nositi logomanija u bilo kojem obliku, preuski modeli traperica kao i poderane traperice, prenacifrani i predetaljizirani modeli odjeće i modnih dodataka. Velika pažnja poklanja se čistoći i jednostavnosti krojeva jer su onda takvi komadi najjednostavniji za kombiniranje, a djeluju svevremenski i odolijevaju svakom prolaznom trendu. Iako je imao svoj highlight, patchwork moment na odjeći i dalje dominira kao i opušteni traper krojevi. Obla i patkasta silueta obuće je out, a špic silueta dominira ovu sezonu pogotovo kada su u pitanju večernje prigode.

image

Špic silueta dominirat će u jesenskoj sezoni, pogotovo kada su u pitanju večernje prigode

VALENTINA VALDINOCI LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Što bi se, po vašem mišljenju, trebalo naći u svakom jesenskom ormaru i zašto?

- Ležerno odijelo oversized kroja u neutralnim nijansama koje se može nositi i separatno uz druge komade, dobar baloner u zemljanim nijansama, kvalitetne traperice, dobra pamučna majica te pletivo, dobre kožne čizme te kvalitetna dnevna kožna torba. Ako uz sve to dodate zanimljiv komad nakita - imate super bazu za većinu jesenskih kombinacija.

image

Kožne čizme čine neizostavni komad odjeće za savršenu jesensku kombinaciju

THE STYLE STALKER LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
Linker
18. rujan 2024 18:59