valentino balerinke

 @MAISONVALENTINO
Cipelice šarmerice

Sve, samo ne obične: Balerinke su vodeći trend jeseni, ali nosit će se maštovitiji modeli sa zaokretom. Pronašli smo ih 20

One su otplesale svoj najljepši modni ples na revijama visoke mode, a u svom punom sjaju i novim formama uskoro dolaze i na naše ulice.

One su otplesale svoj najljepši modni ples na revijama visoke mode, a u svom punom sjaju i novim formama uskoro dolaze i na naše ulice.

Trendovi najavljuju balerinke kao jedan od glavnih favorita nadolazeće sezone. Ove ravne, pomalo romantične cipelice nastale po uzoru na baletne "šlapice” uvijek su nekako skromno bile prisutne među puno dominantnijom obućom poput čizmi, salonki ili sandala. No, sada su se stvari bitno promijenile te su balerinke iz sjene došle u središte modne pozornosti. Tjedni mode u glavnim prijestolnicama stila lansirali su ih ravno na modni tron i to sve, samo ne u klasičnom obliku

image

Maitrepierre kolekcija jesen 2024.

ALESSANDRO ZENO/LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Kao glavni favorit sezone one su sada ukrašene krznom, blještavim kamenčićima, metalik sjajem, a njihovoj formi prilagođene su čak i tenisice, tako je nastao neobičan model koji je predstavio legendarni Converse, dok njihovo maštovito izdanje ukrašeno perjem i fliterima dolazi iz Vallijeve radionice, a Blumarine im je, pak podario, životinjski print

image

Valentino cruise kolekcija ljeto 2025.

OLA RINDAL/COURTESY OF VALENTINO/LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image

Kolekcija za jesen 2024. iz Vallijeve radionice

LAUNCHMETRIC/SPOTLIGHT
image

Gimbattista Valli kolekcija jesen 2024.

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

O njihovoj udobnosti uopće ne treba raspravljati, a gotovo da ne postoji žena koja nema barem jedan par ovih "šarmerica” u svojoj kolekciji. One spadaju u onaj klasičan komad koji uvijek treba imati u ormaru, jer su dovoljno elegantne da ih obujete za posao, ali i večernji izlazak, naročito kada visoke potpetice nisu opcija. No, koja je njihova priča?
Salvatore Capezio ključno je ime u njihovom nastanku. Ovaj talijanski majstor koji je godinama popravljao plesne cipelice, odlučio je izraditi vlastiti model dodavši tvrđi potplat, a kod prstiju slojeve tkanine kako bi bile čvršće.

image

Mango 29,99 eura

PRESS

Kada je vidjela njegove modele, američka dizajnerica Clarie McCardell je naručila verziju koja bi se mogla nositi i van pozornice. Tako je nastala njihova zajednička kolekcija predstavljena 1941, a ostalo je povijest. No, planetarno su postale poznate tek kada ih je za crveni tepih obula glumica Brigitte Bardot. Sada su opet u modnom fokusu, a najpopularniji su oni što upečatljiviji modeli, koji se itekako svojom formom ili pak ukrasnim elementima izdvajaju iz mase te ih ne možete ne primijetiti. Upravo takve balerinke možete pogledati u našoj galeriji i pronaći idealan par za sebe.

image

Karla, Maria Luca 399 eura

PRESS
image

Mango 49,99 eura

PRESS
image

Mytheresa, Valentino Garavani 1.100 eura

PRESS
image

Mytheresa, Christian Louboutin 995 eura

PRESS
image

Mytheresa, Isabel Marant 550 eura

PRESS
image

Mytheresa, Le Monde Béryl 495 eura

PRESS
image

Mytheresa, Manolo Blahnik 995 eura

PRESS
image

Net-A-Porter, Aquazzura 713 eura

PRESS
image

Zalando, Converse 70,21 eura

PRESS
image

Zalando, Goya Sgreelo 159,13 eura

PRESS
image

Bershka 19,99 eura

PRESS
image

Zalando, MCM crystal 667,46 eura

PRESS
image

Zalando, Sergio Rossi 571,90 eura

PRESS
image

Zara 22,95 eura

PRESS
image

Zara 29,95 eura

PRESS
image

Bershka 7,99 eura

PRESS
Linker
05. rujan 2024 11:18