Generacija Z mijenja svijet, ukljkučujući i modni

 @SOFIAMCOELHO @SOFIAMCOELHO
Virtualni svijet

Uske haljine, bijele majice, kratke hlačice... TikTok kaže da su ovi modni trendovi out, evo što je in u drugoj polovici 2024.

Oni su sve samo ne obični pa tako izgleda i njihov stil kojem neprestano daju vlastiti pečat. A koje trendove su odabrali kao zastarjele?

Oni su sve samo ne obični pa tako izgleda i njihov stil kojem neprestano daju vlastiti pečat. A koje trendove su odabrali kao zastarjele?

Iz tjedna u tjedan, brzinom munje, izmjenjuju se trendovi, no vrlo zanimljivo je vidjeti što o tome na TikToku kaže Generacija Z. Oni su vrlo praktični i sve rade na svoj način pa tako i modu prilagođavaju sebi, zagovarajući anti-trend stilove. Oni, naime, na vrlo jednostavan način personaliziraju svaki komad odjeće i čine ga originalnim tako da je u TikTok svijetu najpopularnija takozvana "prilagođena” odjeća. Jedan od brojnih zanimljivih primjera je šilterica preko koje, primjerice, svežu maramu i tako "stvaraju” vlastiti inovativni dodatak. Vođeni njihovim pristupom modi, pronašli smo sedam aktualnih trendova s TikToka kojima su s modnog trona „svrgnuli” dosadašnje.

1. ZASTARJELO – USKE HALJINE

MODERNO – ŠIROKI MODELI

Ovaj trend slavi udobnost i predstavlja modele koje želimo nositi cijeli dan. Pripijene haljine, koje na neki način sputavaju tijelo, tako sada zamjenjuju one nalik na udobne i široke spavačice. A u fokusu su modeli u bijeloj nijansi načinjene od prirodnih tkanina.

image

Zalando, Shiwi, haljina 79,99 eura

PRESS
image

Massimo Dutti, haljina 189 eura

PRESS
image

Zara 39,95, haljina eura

PRESS

2. ZASTARJELO - OBIČNE BIJELE MAJICE

MODERNO – NABRANI TOPOVI

Brojni popularni brendovi lansirali su topove i majice takozvanih "nagrešpanih” tekstura, te osvojili Generaciju Z koja ih je objeručke prihvatila i poslala "obične” majice u zaborav. Naime, ovi vrlo efektni komadi odlični su za održavanje jer se ne moraju peglati, a idealna su baza svake kombinacije te zagovaraju omiljeni stil nove generacije - "odjeni i kreni”.

image

Stradivarius, top 19,99 eura

PRESS
image

H&M, top 14,99 eura

PRESS
image

Bershka, top 19,99 eura

PRESS

3. ZASTARJELO – VRUĆE HLAČICE

MODERNO – TRAPER BERMUDE

Službeno, veliki hit sezone su traper bermude i to u svim bojama, od kojih je ipak favorit bijela nijansa. Ovaj casual model tako je s trona svrgnuo vruće hlačice koje su vladale nekoliko sezona. Njihov kroj jednako je dobar za plažu, ali i za grad, naročito ako ne želite otkrivati previše - što je najnoviji modni diktat. Naime, ove bermude su toliko popularne da će se uz sako i bijelu košulju nositi i u uredu.

image

Mango, bermude 29,99 eura

PRESS
image

Pull&Bear, bermude 25,99 eura

PRESS
image

New Yorker, bermude 14,99 eura

PRESS

4. ZASTARJELO – VUNENE SUKNJE

MODERNO - PROZIRNE SUKNJE

Još jedan vrlo atraktivan komad u središtu modne pozornosti je prozirna suknja. Ovaj statement komad je momentalno prihvaćen i uvršten kao omiljeni street fashion odmah nakon revija visoke mode, gdje je dominirao. Fora je, jer je možete nositi na više načina, što je čini višenamjenskom pa tako ispod nje možete odjenuti kratku suknju, hlače, tajice ili samo rublje.

image

Mango, suknja 19,99 eura

PRESS
image

Bershka, suknja 25,99 eura

PRESS
image

Zara 22,95, suknja eura

PRESS

5. ZASTARJELO – ODJEĆA NADAHNUTA TENISOM

MODERNO – NOGOMETNI DRESOVI

Oversize nogometni dresovi na samom su vrhu modne top ljestvice, a popularizirani su za vrijeme Europskog nogometnog prvenstava pa ih nazivaju i "Euros” efektom. Prve su ga prigrlile brojne Influencerice da bi se instantno proširio među svim ljubiteljicama mode. Time su komadi inspirirani tenisom (tzv. tenniscore) pali u drugi plan. Općenito, ove je sezone sport imao veliki utjecaj na modu što ni ne čudi s obzirom na Euro 2024. i aktualne Olimpijske igre u Parizu. Ipak na TikToku je i dalje masovna potražnja za nogometnim dresovima koji će se nositi i nadolazećoj sezoni.

image

Zalando, Nike Performance, majica 99,41 eura

PRESS
image

Zalando, adidas Performance, majica 39,68 eura

PRESS

6. ZASTARJELO – BARŠUN

MODERNO – HEKLANO

image

Mango, suknja 29,99 eura, majica 39,99 eura

PRESS
image

Zalando, Even&Odd, torba 26,41 euro

PRESS
image

Net-A-Porter, Le Monde Beryl, balerinke 540 eura

PRESS

Romantični, heklani komadi koji ponajprije asociraju na boho stil, najvreliji su trend koji se osim na odjeću, proširio na gotovo sve modne dodatke - od šešira, preko torbica, pa sve do cipela. Naime, TikTok je apsolutno oduševljen heklanim dizajnom.

7. ZASTARJELO – MINIMALISTIČKE RUČKE ZA TORBU

MODERNO - UKRASNI PRIVJESCI ZA TORBE

Torbe kao torbe nikada neće biti out, no kao bazni model hoće. Naime, najnoviji TikTok trend zagovara modele ukrašene raznovrsnim privjescima, trakama i maramama. Dakle svaki ukras koji vam se sviđa sada možete staviti na torbicu kojoj ćete tako ujedno dati osobni štih - jer, tko još želi biti dio mase, Generacija Z, zasigurno ne.

image

Mytheresa, Loewe, privjesak 280 eura

PRESS
image

Mytheresa, Alaïa, privjesak 490 eura

PRESS
image

Net-A-Porter, Burberry, privjesak 350 eura

PRESS
Linker
16. rujan 2024 21:17