Ivan Lončar, poznatiji kao @ivo_zinee na Instagramu, odlučio se vratiti korijenima i pripremiti tradicionalnu pincu, slatki kruh koji mnogima priziva uspomene na djetinjstvo, obiteljska okupljanja i miris toplog doma
Postoji li savršena blagdanska pinca?
Iskusni kulinarski znalci složit će se da nije lako pripremiti tradicionalnu uskršnju slasticu, a kamoli još k tome postići da tijesto bude lagano i prozračno, dizanje precizno tempirano, korica zlatna i sjajna s karakterističnim zarezom koji otkriva meku i mirisnu unutrašnjost. Drugim riječima - da bude savršena.
Problem jest što pinca ima niz koraka koji mogu poći po krivu. Kao prvo, tijesto sadrži puno masnoće, šećera i jaja, što ga čini "teškim" za dizanje, s time da se mora dizati više puta. Osim toga, u slučaju da smjesa nije dovoljno zamiješena ne diže se dovoljno ili ako se peče na previsokoj temperaturi, onda će pinca biti sabijena, tvrda ili suha.
No, Ivan Lončar, poznatiji kao @ivo_zinee na Instagramu, vjeruje da postoji savršena pinca i odlučio ju je rekreirati. Ovaj mladi arhitekt iz Imotskog s adresom u Berlinu postao je prava senzacija na društvenim mrežama zahvaljujući svojim ukusnim i vizualno privlačnim receptima. Njegov profil je mjesto gdje se susreću arhitektura, umjetnost i kulinarstvo, stvarajući jedinstveno iskustvo za sve ljubitelje dobre hrane i lijepih vizuala.
Za ovogodišnji Uskrs, Ivan se odlučio vratiti korijenima i pripremiti tradicionalnu pincu, slatki kruh koji mnogima priziva uspomene na djetinjstvo, obiteljska okupljanja i miris toplog doma, te pritom dokazati da je moguće napraviti savršenu uskršnju pincu.
Sve sastojke našao na Wolt Marketu
Zahvaljujući Wolt Marketu, Ivan nije morao trčati po trgovinama ni gubiti dragocjeno vrijeme. Umjesto toga, sve potrebne sastojke za svoju pincu naručio je putem aplikacije Wolt, a dostava je stigla na njegova vrata u roku od pola sata, bez stresa, bez gužvi i bez izlaska iz kuhinje.
Za sve koji žele isprobati ovaj recept kod kuće, Wolt Market je savršen saveznik jer u svega nekoliko klikova možete naručiti više od 2000 proizvoda i olakšati si dan upravo onda kad vam to najviše treba. Bilo da vam nedostaje samo jedan sastojak ili cijela lista, aplikacija omogućuje da brzo i jednostavno naručite sve što vam treba, dok vi provodite više vremena s obitelji, uživate u pripremama i stvarate blagdansku atmosferu.
Wolt je danas najveća dostavna platforma u Hrvatskoj, prisutna u više od 35 gradova, a surađuje s najpopularnijim restoranima i trgovinama. Osim hrane iz omiljenih lokala, nudi i superbrzu dostavu osnovnih namirnica, kućnih potrepština i proizvoda koji spašavaju dan ili Uskrs.
Wolt Double Order - opcija koja čini veliku razliku
Ako ste u zadnji tren shvatili da vam nešto nedostaje i to iz više različitih trgovina, funkcija Wolt Double Order omogućuje vam da naručite iz dvije trgovine odjednom. Sve vam stiže zajedno, bez duplih narudžbi i čekanja, što je idealno za sve koji vole praktična rješenja.
Nakon što osigurate sve potrebne sastojke, možete krenuti u pripremu po Ivanovim uputama. Uz malo sreće, rezultat će biti savršena tradicionalna pinca koju ćete ponosno servirati na blagdanskom stolu.
SASTOJCI:
- 500 g brašna
- 2 žličice soli
- 40 g svježeg kvasca (ili 14 g suhog)
- 100 ml mlakog mlijeka
- 2 jaja + 2 žumanjka (+1 jaje za premaz)
- 80 g šećera
- 2 vanili šećera
- fino naribana korica 2 limuna
- fino naribana korica 1 naranče
- 2 žlice ružine vodice
- 1 čep prošeka
- 2 čepa Maraschina
- 70 g maslaca sobne temperature
- ulje za premazivanje
PRIPREMA:
- Aktivirajte kvasac u mlakom mlijeku sa žličicom šećera i žlicom brašna (odvojiti od ukupne količine) te ostavite 10ak minuta.
- U brašno dodajte kvasac i sve ostale sastojke osim maslaca i ulja. Pazite da svi sastojci budu sobne temperature.
- Dobro umijesite tijesto, pa postupno dodajte maslac i ulje dok se smjesa ne ujednači.
- Nakon 10 minuta miješanja mikserom, oblikujte tijesto u kuglu, pokrijte i pustite da se diže na toplom oko 1,5 do 2 sata.
- Tijesto premijesite, podijelite na 2 ili 4 dijela i oblikujte kugle.
- Stavite ih na papir za pečenje, premažite uljem, pokrijte folijom i pustite da se dižu još 1 sat. Zatim ih premažite jajem dva puta i zarežite škarama u križ ili na 3 strane.
- Pospite smrvljenim kockama šećera i poprskajte vodom.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C oko 25 minuta ili dok ne uhvate lijepu boju, a čačkalica nije u potpunosti čista.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....